Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 16 aprilie 2024

Baia Sprie – candidatura pentru Campionatul Mondial de Tineret și Juniori – Orientare Schi 2021

Primăria Orașului Baia Sprie a găzduit luni 4 martie, întâlnirea de lucru privind depunerea candidaturii Orașului Baia Sprie, în parteneriat cu Federația Română de Orientare, CS Spria Baia Sprie, CSS Baia Sprie și NORD Baia Mare, la organizarea celor mai importante competiții ale Federației Internaționale de Orientare-Schi din anul 2021.

partie schiOrașul Baia Sprie iși va depune candidatura pentru organizarea Campionatului Mondial de Tineret și a Campionatului Mondial de Juniori. La competiții se estimează participarea a 300 de sportivi din 20 de țări. La întâlnirea de lucru au participat primarul Alin Sebastian Bîrda, prof. Constantin Alexandrescu, președinte de onoare a Federației Române de Orientare, prof. Andreea Toma,  director CSS Baia Sprie, antrenor Relu Tămaș, președinte CS Spria Baia Sprie, Denisa Tămaș, președinte CS NORD Baia Mare, Vasile Bechir, consilier local în cadrul Consiliului Local Baia Sprie, antrenor Eftimie Pop, reprezentant CSS Baia Sprie și consilier local în cadrul Consiliului Local Baia Sprie.

În perioada 2 – 9 martie 2019 se desfășoară la Krasnoyarsk, Rusia, Universiada de iarnă. În programul Universiadei din acest an a fost introdusă și ramura sportivă „Orientare Schi” . La această competiție România este reprezentată de doi participanți, unul dintre ei fiind băisprianul Mihai Țînțar, student al Facultății de Educație Fizică din Craiova. Menționăm că aceasta este singura ramură sportivă la care România este reprezentată în cadrul competițiilor Universiadei din acest an.

Vasile Gherman

Lăsaţi un răspuns