Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 21 mai 2024

Recompense de Ziua Jandarmeriei Române

Miercuri, 3 aprilie, pe platoul de la sediul Jandarmeriei Maramureş, s-a desfăşurat Ceremonialul Militar, eveniment organizat cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române.

ziua jandarmerieiZiua de 3 aprilie este o dată semnificativă în tradiţiile Jandarmeriei Române, instituţie specializată a statului, cu statut militar, de garantare a ordinii constituţionale interne în statul de drept. Continuatori ai curtenilor şi dorobanţilor, jandarmii au sărbătorit 169 de ani de când a fost semnată ,,Legiuirea pentru reforma corpului Slujitorilor în Jandarmi”, de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica. Activităţile au fost desfăşurate în spiritul tradiţiilor militare naţionale şi în conformitate cu regulile protocolare.

După oficierea serviciului religios de către preotul arhimandrit Ioachim Tomoiagă, consilier social filantropic în cadrul Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, Vasile Moldovan, prefect al judeţului, a prezentat mesajul ministrului Afacerilor Interne, adresat cu ocazia sărbătoririi a 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, precum şi mesajul prefectului. De asemenea, Doru Ioan Dăncuş, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, şi Noemi Vida, viceprimar al municipiului Baia Mare, au prezentat mesajele cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române iar apoi, inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, locotenent colonel Petru Marcel Florişteanu, a prezentat mesajul Inspectorului General al Jandarmeriei Române.

Tot cu acest prilej, trei jandarmi au fost înaintați în grad și s-au acordat 69 de recompense personalului unităţii pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu constând în mulţumiri şi felicitări. A urmat activitatea de premiere prin înmânarea de cupe şi diplome, pentru câştigătorii concursurilor interne şi inter-instituţionale organizate de Jandarmeria Maramureş cu ocazia Zilei Armei.

Activitatea s-a încheiat cu defilarea unităţii prin faţa oficialităţilor judeţului Maramureş.

 

 

R.V.N.

Lăsaţi un răspuns