Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Sărbătoare religioasă și ziua bunicilor noștri

An de an pe 1 octombrie, este marcată sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului, rânduită de Biserică în amintirea zilei în care Maica Domnului s-a arătat în biserica din Vlaherne. Tot în această zi este marcată Ziua Internatională a Persoanelor Vârstnice.

 camin de batraniPreasfințitul Părinte Iustin, episcopul Maramureșului și Sătmarului a fost prezent, în mijlocul credincioșilor, hramul Mănăstirii Rohița, Protopopiatul Lăpuș. Este un loc binecuvântat de Dumnezeu, deoarece pe el a existat în urmă cu 300 de ani un așezământ monahal care a dispărut din cauza evenimentelor  din secolul XVII. Din voia lui Dumnezeu, după 1990, Mănăstirea Rohia a ajutat la refacerea acestui așezământ și l-a pus sub ocrotirea Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului. Mănăstirea Rohița, reînființată în anul 1993, mai are și hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Ziua de 1 octombrie este un prilej de bucurie pentru asistații de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Baia Sprie. Bunicii instituționalizați întâmpină acest eveniment cu mult inters, emoție și recunoștință pentru toți cei care s-au străduit să le faciliteze bătrânețele mai ușoare. Ca în fiecare an, angajații instituției de asistență socială din Baia Sprie se îngrijesc ca acest eveniment, și nu numai, să fie marcat în condiții cât mai speciale. De la împodobitul sălii de mese, meniuri alese, ptăjituri, băuturi, muzică populară și invitați speciali, toate au fost pregătite din suflet pentru fericirea vârstnicilor instituționalizați. Este ziua părinţilor şi bunicilor noştri. Le mulţumim pentru că există şi pentru tot ceea ce ne-au dat de-a lungul vremurilor, educaţie, o copilărie cât mai lipsită de griji. Dumnezeu să le dea sănătate şi zile senine, bătrâneţi liniştite şi fără multe griji. La mulţi ani!

V. Gherman

 

Lăsaţi un răspuns