Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 3 decembrie 2021

Premieră la spitalul județean: Histerectomie – operație laparoscopică

Premieră la Spitalul Județean de Urgență “Dr Constantin Opriș” din Baia Mare (SJUBM). O intervenție chirurgicală laparoscopică de histerectomie totală cu anexectomie bilaterală (procedura prin care se realizează extirparea uterului, a colului uterin, precum și a ambelor ovare), în cazul unei paciente de 55 de ani, diagnosticată cu hiperplazie de endometru cu atipii (aceasta reprezentând o stare precanceroasă).

operatie ginecologieEvoluția postoperatorie a fost foarte bună, pacienta fiind externată după doar două zile, fără complicații.

Intervenția, care a durat aproape 3 ore, a fost realizată de către dr. Radu Mariana – medic specialist obstetrică – ginecologie, aflată la supraspecializare în chirurgia laparoscopică și oncologie genito-mamară în Franța, dr. Timiș Gavrilă – medic șef secție obstetrică – ginecologie din cadrul SJUBM, dr. Pop Ștefan – medic primar ATI în cadrul SJUBM și asistent medical instrumentar Dunca Maria.

“Acest tip de intervenție, realizată laparoscopic, are foarte multe avantaje, comparativ cu intervenția chirurgicală clasică. Este vorba despre durerea minimă resimțită post operator, traumatismul chirurgical minim, lipsa complicațiilor de plagă, recuperare rapidă, reducerea numărului de zile de spitalizare, reintegrarea rapidă în activitatea cotidiană și costuri minime pentru spitalizare”, a precizat dr. Timiș Gavrilă, medic șef secție obstetrică-ginecologie în cadrul Spitalul Județean de Urgență “Dr Constantin Opriș” din Baia Mare (SJUBM).

                                                                                                                                                                    

C.M.           

Lăsaţi un răspuns