Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

CJSU a revenit asupra deciziei privind slujbele religioase

După ce, zilele trecute, prefectul județului, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), a dispus suspendarea serviciului religios în zilele de sâmbătă şi duminică, joi, 12 martie, s-a revenit asupra deciziei. Reprezentanţii Episcopiei au întors decizia CJSU.

manastire-lapusAvând în vedere pandemia de coronavirus, slujbele religioase vor putea fi oficiate, însă numărul participanţilor va fi limitat. „În vremuri de molime și boli, Biserica nu poate intra în carantină, iar Hristos nu trebuie închis între ziduri, El este Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre și vrea, și trebuie să fie cu noi spre a ne aduce liniște, pace și grabnică izbăvire din toată strâmtorarea, precum și alinare și vindecare.

Pentru a fi în acord cu măsurile luate și recomandările făcute de autorități, dar și pentru ca Biserica să-și îndeplinească misiunea ei de Mamă rugătoare pentru fiii săi, slujbele de la parohii și mănăstiri vor fi săvârșite de către preoți și monahi în interiorul spațiului de cult cu participarea unui număr de sub 100 de persoane, iar în aer liber pe altarele de vară sau în pridvoarele bisericii cu o participare mai numeroasă. În urma discuțiilor purtate cu Prefectul Județului Maramureș și reprezentații Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș, a fost revizuită și clarificată hotărârea luată în acest sens, punându-se în acord cu hotărârea luată la nivel național”, se arată în comunicatul transmis de Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului.

 

Lăsaţi un răspuns