Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

COVID-19. Măsuri preventive în Primăria Şomcuta Mare

În urma discuţiilor purtate în şedinţa convocată de Gheorghe-Ioan Buda, primarul oraşului Şomcuta Mare, cu angajaţii din administraţia locală, au fost adoptate măsuri privind evitarea răspândirii infecției cu COVID-19 (coronavirus).

primaria-somcuta-mareGheorghe-Ioan Buda a subliniat că după ce, la nivel central, s-a decis suspendarea procesului de învățământ în unitățile școlare din învățământul preuniveristar, în perioada 11-22 martie, s-a impus şi stoparea cursurilor pentru elevii înscrişi la after school, precum şi cursurile din Programul Operațional Capital Uman (POCU), astfel încât unităţile de învăţământ să poată fi igienizate şi dezinfectate.

În ceea ce priveşte accesul persoanelor în sediul administraţiei publice locale, aceasta se va face în urma unei evaluări sumare a stării de sănătate.

De asemenea, a fost suplimentat personalul care se ocupă de curăţenia în instituţie şi s-au luat măsuri pentru a evita aglomeraţia în birouri. „Nu trebuie să ne panicăm, însă având în vedere modul în care evoluează cazurile de coronavirus, se impun unele măsuri şi restricţii. Personalul din administraţia publică locală este expus, iar, în această perioadă, se înregistrează un aflux ridicat de solicitări în special la serviciile de taxe şi impozite şi birourile care eliberează documentele necesare fermierilor pentru dosarele ce se depun la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură”, a declarant Gheorghe-Ioan Buda. Primarul a mai subliniat că serviciile din cadrul instituţiei vor monitoriza situaţia celor izolaţi la domiciliu. Mai mult, reprezentanţii Poliţiei avertizează că, în cazul în care se dispune izolarea la domiciliu şi măsura nu este respectată, persoanele care nu se conformează pot fi sancţionate şi chiar se tot alege cu dosar penal.

Cetăţenii au la dispoziţie numărul unic de urgență 112 sau la linia TELVERDE (0800 800 358) – deschisă special pentru informarea cetățenilor pe tema infecţiei cu COVID-19.

Lăsaţi un răspuns