Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Gheorghe-Ioan Buda: Fără noroi în curtea şcolii din Şomcuta Mare

„Da. Acum putem spune că a dispărut noroiul din curtea şcolii primare din Şomcuta Mare”, spune Gheorghe-Ioan Buda, primarul oraşului, după finalizarea lucrărilor de amenajare a terenului de sport multifuncţional, sintetic. Chiar dacă terenul de sport a fost realizat, lucrările continuă pentru împrejmuirea şi amenajarea curţii, astfel încât elevii să fie în siguranţă în incinta unităţii de învăţământ.

teren sport curtea scolii somcuta„În ceea ce priveşte terenul de sport, finanţarea a fost asigurată din fonduri europene, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), precum şi sume de la bugetul local. Contractul de finanţare a fost semnat anul trecut, însă lucrările au fost demarate abia în acest an”, a declarat primarul  Buda.

Conform declaraţiilor făcute de primar, pentru realizarea acestei investiţii, s-au efectuat lucrări complexe, avându-se în vederea şi amenajarea curţii şi împrejmuirea unităţii de învăţământ. „Ştim cu toţii cum a arătat curtea şcolii şi câte probleme au existat în zilele ploioase. Eram sesizat frecvent privind noroiul din curtea şcolii şi disconfortul generat de starea în care se găsea aceasta. S-a făcut proiectul pentru amenajarea terenului de sport, însă a fost nevoie de timp pentru ca acesta să poată fi implementat. Mai mult, am considerat că după realizarea terenului trebuie să continuăm cu lucrări de amenajare a curţii”, a subliniat primarul.

S-au făcut lucrări de excavare şi nivelare a terenului, s-a turnat o  platformă betonată în vederea amenajării terenului de sport şi s-a realizat o reţea de canalizare a terenului. „Terenul de sport a fost împrejmuit şi dispune de nocturnă şi gazon sintetic, fiind  marcat pentru fotbal, baschet, handbal, volei, tenis”, a declarat primarul Buda.

Primarul a mai subliniat că, în cadrul acestor lucrări s-a refăcut şi canalizarea curţii şcolii şi se reface împrejmuirea unităţii de învăţământ. „Lucrările continuă şi în această perioadă pentru amenajarea şi asfaltarea curţii. De asemenea, se realizează o nouă cale de acces spre şcolară, dinspre strada Târgului”, a punctat primarul Gheorghe-Ioan Buda.

Acesta a mai mărturisit că urmează să fie efectuate câteva lucrări la acoperiş şi ştablon şi, în perspectivă, se doreşte construirea unui vestiar.

Lăsaţi un răspuns