Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Consilierul Dorin Sabo sfidează organizaţia PSD Baia Sprie

La şedinţa de zilele trecute a Consiliului Local Baia Sprie, aleşii locali au dezbătut proiecte privind rectificări bugetare la instituţiile aflate în subordine, vânzări de terenuri, proiecte de urbanism, alocarea unor sume la lăcaşurile de cult etc. De fiecare dată, în plenul acestor şedinţe, au loc anumite discuţii cu tentă politică venite din partea unor consilieri din tabere (diferite). Uneori au loc divergenţe şi în cazul unor consilieri care provin din aceeaşi formaţiune politică. Situaţia este neplăcută, iar credibilitatea formaţiunii cu pricina este pusă sub semnul întrebării.

b sprieDe mai bine de trei ani, consilierii locali PSD au probleme şi nu se impun la anumite proiecte, deoarece nu se pot baza nici pe votul alesului local Dorin Sabo. Acesta din urmă, intră des în „clinciuri” cu consilierul (preşedinte al organizaţiei locale a PSD) Octavian Cerneştean, spunând că votează cum vrea pentru că nu mai este în PSD. Dar, se pare că nu-i aşa deoarece, organizaţia judeţeană nu a luat act de excluderea sa din organizaţia locală (PSD Baia Sprie).

De fapt, Dorin Sabo s-a autoexclus probabil din PSD, când la alegerile interimare a candidat la funcţia de primar ca şi independent. PSD avea candidat propriu la acea vreme. Situaţia este şi mai agitată cu cât se apropie alegerile locale, iar consilierul Dorin Sabo încă mai speră să candideze la primăria Baia Sprie din partea social-democraţilor. Are şanse puţine în PSD pentru că în ultimii trei ani nu a votat alături de social-democraţi şi se pare că nici nu a făcut campanie pentru ei, când a fost nevoie. Nu-i o tragedie pentru că Dorin Sabo are variante. Poate candida cel puţin ca independent, de la Partida Romilor, PMP sau alte partide (are experienţă în formaţiuni în care a mai activat PD, PNL, PPDD, PSD, independent şi posibil altele). Orice este posibil, însă va alege în funcţie de oferta (prosteala) considerată cea mai avantajoasă. Pentru candidatură la funcţia de primar al oraşului Baia Sprie, din partea PSD, este vizat, printre alţii, consilierul Marcian Bîrda, fratele actualului primar. Tot mai multe voci spun că s-a auzit de această ofertă venită din partea social-democraţilor. Poate fi o varintă dacă se doreşte cu adevărat, mai cu seamă că de la Organizaţia PNL Maramureş s-a recomandat ca Marcian Bîrda să nu fie pe lista eligibilă a PNL Baia Sprie. Un lucru este cert: Marcian Bîrda era consilier local când a ajuns fratele său primar. Ar fi oarecum nedrept ca să nu mai continue alături de liberali. Ar avea şansă după cum arată anumite cercetări sociologice. Sigur că acum sunt doar tatonări şi multe negocieri.

Până la alegeri, vor mai fi destule provocări pentru politicienii urbei băispriene.

 

Lăsaţi un răspuns