Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

AUR acuză fraudă la BEJ. Date confidenţiale făcute publice de USR

Marţi a fost ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale din 27 septembrie. Abia s-a încheiat procesul de depunere a candidaturilor şi plângerile au început să apară. Una dintre acuze vizează furtul de date, în scop denigrator, din dosarele cu candidaturi.

foto trufanAlianţa pentru Unirea Românilor (AUR) acuză fraudă, furt de date din dosarele depuse la Biroul Electoral Judeţean (BEJ). Reprezentanţii Alianţei spun că la scurt timp după înregistrarea candidaturilor pentru Consiliul Judeţean, un membru USR a publicat pe facebook date din dosarele depuse de AUR la BEJ. Este vorba de opis-ul ataşat unui dosar. În consecinţă, AUR a sesizat Instituţia Prefectului, BEJ, AEP şi organele de poliţie.

„Unul dintre documentele depuse a fost fotografiat de către o persoană cu acces la dosar. Imaginea a ajuns în posesia celor de la USR, iar apoi pe o reţea de socializare. Prin postarea făcută, acel membru USR (care nu este membru al BEJ) ne atrăgea atenţia că în dosarul nostru s-a strecurat o greşeală de redactare. Am solicitat să se efectueze cercetări privind furnizarea de date cu caracter personal, cu scop denigrator, şi tragerea la răspundere a celui care se face vinovat de această faptă penală”, se arată într-o informare transmisă de AUR Maramureş.

Vom reveni cu detalii după finalizarea anchetei.

 

Lăsaţi un răspuns