Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Gheorghe Buda: 3 proiecte cu finanţare europeană, implementate în ultimii 4 ani în Şomcuta Mare

Primele fonduri europene la Şomcuta Mare au fost atrase în mandatul primarului Gheorghe-Ioan Buda.

„Toţi ne dorim un oraş înfloritor, un oraş european şi vrem ca totul să se realizeze repede, iar rezultatele să se vadă imediat. Toţi trebuie să avem fonduri, încredere şi răbdare”, a delarat Gheorghe-Ioan Buda, primarul oraşului Şomcuta Mare şi candidat din partea Coaliţiei pentru Maramureş pentru un nou mandat de primar.

ghe budaPrimarul a subliniat că în cei patru ani de când este deţine funcţia de primar, la nivelul oraşului Şomcuta Mare au fost implementate trei proiecte cu finanţare europeană. Este vorba despre programul ocupaţional capital uman, proiectul de realizare al terenului de sport de la şcoala primară din Şomcuta Mare şi cel de anvelopare al blocurilor, proiecte prin care s-au atras 6 milioane de euro.

Conform declaraţiilor făcute de primar, administraţia din Şomcuta Mare mai are un proiect pentru care, în 26 iulie 2020, s-a semnat contractul de finanţare şi pentru care aşteptăm de aproape două luni ca ministrul Dezvoltării să-l semneze. Valoarea proiectului este de 5 milioane de euro şi prevede reabilitarea cinematografului, a clădirii fostei unităţi militare şi reabilitarea mai multor străzi, trotuare, parcări. „Fondurile europene rămân în continuare o formă sigură de finanţare a proiectelor locale. Atât şomcutenii, cât şi cetăţenii localităţilor aparţinătoare trebuie să ştie că nu ne batem joc de banul public. Nu poţi să construieşti azi şi mâine să demolezi, nu poţi turna asfalt şi mâine să-l spargi pentru a face loc reţelelor de apă sau canalizare. Pe lângă rezolvarea problemelor de infrastructură, investiţii pentru dezvoltare economică, protecţia mediului, sprijin pentru Educaţie, Sport, Cultură, toate sunt sunt prioritare şi toate vor avea susţinere în noul meu mandat de primar”, a subliniat primarul.

 

Lăsaţi un răspuns