Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

„Doina Chioarului” – spectacol pentru românii din Italia

În fiecare an, de 1 Decembrie, comunitatea românească din Sardinia a organizat diverse evenimente pentru a marca  Ziua Naţională a României,

doina chioarului 1În ultimii doi ani, la aceste evenimente s-au alăturat şi un grup de tineri extraordinari care au dorit să sărbătorească alături de comunitatea românească. Vorbim despre grupul folcloric „Doina Chioarului” (de la Clubul elevilor Şomcuta Mare), dar şi cântăreţi şi muzicieni din Maramureș. Aceştia au reușit să-i facă pe români să se simtă acasă „ aducând” cu ei o părticică din România prin port, cânt, joc şi voie bună.

ansamblul doina chioarului

În acest an foarte dificil pentru toată lumea, știind că mulți români nu vor reuşi să ajungă acasă pentru sărbătorile de iarnă, tinerii din grupul folk s-au organizat și, cu ajutorul sindicatului Filcams CGIL Sardinia, al Ebincolf (institutie bilaterală ) și Ce.Mu. (Centru Multiservizi Filcams CGIL), au organizat un spectacol online gratuit pentru întreaga comunitate românească din toată Italia!
Spectacolul va avea loc pe 1 decembrie, la ora 17.00. Pentru ca spectacolul să poată fi vizionat trebuie doar să daţi clic pe linkul:

https://www.ce-mu.it/formazione/festanazionaleromania

Doar aşa îi veţi putea urmări pe aceşti tineri minunaţi.

Reader Feedback

Un raspuns catre “„Doina Chioarului” – spectacol pentru românii din Italia”

  1. Crina Mirza spune:

    Felicitari,voi urmari cu placere si emotie spectacolul micutilor romanasi;inca o data felicitari tuturor,organizatori si participanti la realizarea evenimentului,-dovada vie ca stim sa ne transmitem valorile stramosesti”generatiilor viitoare”!

Lăsaţi un răspuns