Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 12 iulie 2024

Hovrileni sancționați pentru deșeuri aruncate în pădure

La mijlocul anului trecut, în Șomcuta Mare și localitățile aparținătoare, s-a instituit un program de colectare selectivă a deșeurilor. Fiecare gospodărie e primit pubelă pentru fracția uscată: mase plastice și metale (pubela galbenă), iar pentru hârtie, plastic și sticlă, în fiecare localitate au fost amplasate containere tip igloo. În loc să folosească pubela sau containerele puse la dispoziție, unii cetățeni preferă să arunce gunoaie pe unde-i taie capul. Astfel, apar deșeuri depozitate ilegal pe malurile apelor, în păduri, pe pășuni, la marginea localităților etc.

deseuri hovrilaPrimăria Șomcuta Mare a demarat mai multe acțiuni de curățare a zonelor în care s-au depozitat ilegale deșeuri, iar Poliția Locală a acționat pentru identificarea și tragerea la răspundere a celor care nu respectă măsurile de protecție a mediului și curățenia în spațiile publice.

Zilele trecute, doi cetățeni din Hovrila, localitate aparținătoare orașului Șomcuta Mare, au fost identificați și sancționați pentru deșeurile aruncate în pădurea de la marginea localității. Reprezentanții Poliției Locale avertizează că, în conformitate cu prevederilor Hotărârii Consiliului Local nr.5/2017, abandonarea deșeurilor și a ambalajelor pe spații verzi, în locuri publice sau pe orice teren aparținând domeniului public, se sancționează cu amenzi, valoarea acestora fiind prinsă între 500 și 2.500 de lei.

 

Lăsaţi un răspuns