Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Vaci plimbate ca răspuns la notificările pentru neplata datoriilor

A scos vacile la plimbare după ce, din cauza datoriilor către administraţia locală, a pierdut un contract de închiriere al păşunii comunale. Este cazul unui fermier din Vălenii Şomcutei.

vaciÎn plină pandemie, un fermier din Vălenii Şomcutei a decis să-şi scoată vacile la plimbare. Aproximativ 50 de vaci au fost plimbate astăzi pe drumul european E 58, prin oraşul Şomcuta Mare. Fermierul a încercat să-şi facă propria dreptate după ce primăria i-a trimis notificări iar apoi i-a reziliat contractul de închiriere al păşunii pe fondul datoriilor acumulate. Este vorba de 5.500 de lei, datorie pe care fermierul a acumulat-o către administraţia locală. Ca răspuns la înştiinţarea că i-a fost reziliat contractul de închirie al păşunii, fermierul a decis să-şi scoată vacile prin oraş şi le-a dus până în faţa clădirii administraţiei locale. Poliţiştii şi jandarmii i-au cerut socoteală pentru gestul pe care l-a făcut. Fermierul a încercat să inducă în eroare organele de ordine, spunându-le că nu are unde să păşuneze, însă actele puse la dispoziţie de administraţia locală au relevat contrariul.

În cele din urmă fermierul a recunoscut că adevărul: în lipsa contractului de închiriere al păşunii pierde bani frumoşi, adică subvenţia de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA).

Conform datelor transmise de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului, isprava legată de plimbarea animalelor prin Şomcuta Mare nu a rămas nesancţionată, fiind aplicate amenzi în valoare de 3.770 de lei.

 

Lăsaţi un răspuns