Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 4 mai 2024

Maramureşeni la finala Cupei României la Oină

Pe terenul de rugby Complexul „Cleopatra, Badea Cârţan” din Constanţa, s-a desfăşurat Cupa României la Oină, pentru seniori şi senioare.

oinaLa seniori au fost prezente opt echipe: Frotiera Tomis Constanţa; Straja Bucureşti; Biruinţa Gherăieşti (Neamţ); Energia Râmnicelu (Buzău); Politehnica Cluj; Brigada Gherăieşti (Neamţ); Univest Arad; Stejarul Pircovaci (Iaşi).

În faza finală s-au calificat echipele Frontiera, Straja, Râmnicelu şi  Brigada Gherăieşti. Pentru locurile trei şi patru s-au întrecut Brigada Gherăieşti şi  Energia Râmnicelu, scor 17-11. Pentru locurile unu şi doi s-au întrecut Frontiera Tomis Constanţa şi Straja Bucureşti. Partida s-a încheiat cu scorul de 14 l-12, în favoarea constănţenilor. Această competiţie a fost urmărită de băimăreanul Viorel Bălin, prezenţa acestuia fiind remarcată de către preşedintele Federaţiei Române de Oină Nicolae Dobre. Maestrul sportului, Viorel Bălin, a fost invitat să participe, ocazie cu care a înmânat distincţiile echipelor în ordinea clasării lor.

Preşedintele Nicolae Dobre a spus că prezenţa maestrului Viorel Bălin la festivitatea de premiere se raportează şi la faptul că maramureşeanul a fost component al echipei de oină Ştiinţa Bucureşti, câştigătoare a primei ediţii a Cupei României la oină, din anul 1955, desfăşurată în municipiul Iaşi. Viorel Bălin a remarcat buna organizare şi comportamentul disciplinat al echipelor pe durata întregii perioade a desfăşurării jocurilor.

Jocuri de seniori şi senioare

De subliniat este prezenţa la competiţie a profesorului Călin Moje, din Coruia. Maramureşeanul s-a remarcat pentru sprijinul acordat în pregătirea şi organizarea meciurilor echipei de oină Politehnica Cluj. De asemenea, o impresie bună prin prestaţia de joc deosebită a făcut şi maramureşeanul Bogdan Lupşe, în prezent component al echipei de oină Frontiera Tomis Constanţa. Pe acelaşi teren s-a disputat şi competiţia senioarelor. Au participat trei echipe care s-au clasat în următoarea ordine: Locul I CSM Progresul Băileşti; locul II CS Spicul Horea şi locul III CS Cleopatra.

Tot în această perioadă s-a desfăşurat Campionatul Naţional de oina pe plajă pentru seniori şi senioare. Gazdă a fost Complexul Cleopatra din Staţiunea Mamaia. Au fost şapte echipe la seniori (aceeaşi ca la Cupa României, fără echipa de la Iaşi ). S-au calificat în careul de aşi echipele: Frontiera Constanţa, Straja Bucureşti, Politehnica Cluj şi Biruinţa Gherăieşti.

Pe locul I s-a clasat Frontiera Tomis Constanţa care a învins în finală pe Straja Bucureşti cu 18 la 14 (după prelungiri – cinci lovituri de baston). Pe locul III s-a clasat Politehnica Cluj, iar pe locul IV Biruinţa Gherăieşti. La senioare s-au întrecut trei echipe. În urma disputării partidelor pe locul I s-a clasat Progresul Băileşti; locul II Spicul Horea şi locul III CS Cleopatra.

V. Gherman

Lăsaţi un răspuns