Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 30 aprilie 2024

Dosare penale pentru mai mulţi maramureşeni

În ultimele zile, mai mulţi maramureşeni au fost trimişi în judecată sau au fost arestaţi preventiv după începerea urmăririi penale pentru tentativă de viol, tâlhărie, lovire sau alte violenţe şi furt calificat. Astfel de cazuri s-au înregistrat atât în Baia Mare, cât şi în localităţi din Maramureşul istoric.

  • Tâlhărie în Baia Mare

catuseProcurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 30.08.2016, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpaţilor minori V.S.M., R.M. şi G.A., pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. La aceeaşi dată faţă de inculpaţi a fost luată măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în data de 15.08.2016, în jurul orei 19.40, inculpaţii minori V.S.M., R.M., şi G.A., au acostat-o şi imobilizat-o pe persoana vătămată B.C. în timp ce aceasta se deplasa pe str.22 Decembrie din municipiul Baia Mare, au exercitat acte de violenţă asupra acesteia şi i-au sustras telefonul mobil. Urmare actelor de agresiune persoana vătămată a suferit leziuni care necesită pentru vindecare un număr de 50-55 de zile de îngrijiri medicale.

  • Tentativă de viol în Maramureşul istoric

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomireşti au dispus, la data de 26.08.2016, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului PASERE GHEORGHE, pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, violare de domiciliu, lipsire de libertate în mod ilegal  şi tentativă de viol

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în seara de 10 august 2016, aflându-se la domiciliul său din localitatea S., judeţul Maramureş, inculpatul Pasere Gheorghe a consumat băuturi alcoolice împreună cu persoana vătămată P.V., iar pe fondul unui conflict spontan, a lovit-o pe persoana vătămată cu o cârjă din lemn până ce aceasta a căzut pe jos, plină de sânge şi în stare de inconştienţă.

 Inculpatul Pasere Gheorghe a părăsit domiciliul şi s-a deplasat la locuinţa persoanei vătămate L.I., unde a pătruns fără drept şi a luat-o cu forţa, sub ameninţarea unui cuţit, pe persoana vătămată B.M., a dus-o la domiciliu său, iar acolo a încercat să întreţină cu ea relaţii sexuale prin constrângere, lovindu-o cu palmele peste faţă şi bruscând-o.

La data de 30.08.2016, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Dragomireşti.

La data de 31.08.2016, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

  • Furt calificat pe Grănicerilor

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 28.08.2016, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului VARGA CAROL, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi tentativă la furt calificat. La aceeaşi dată faţă de inculpat a fost luată măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 de ore.

 Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în data de 28.08.2016, în jurul orei 00.15, inculpatul Varga Carol a spart cu o piatră geamul portierei autoutilitarei marca Ford Tranzit, aparţinând persoanei vătămate Z.V., parcată în dreptul unui imobil pe str.Grănicerilor din municipiul  Baia Mare, iar din interior a sustras un extinctor, cauzând un prejudiciu în valoare de 800 de lei, după care s-a deplasat la autoutilitara marca Peugeot Boxer, aparţinând persoanei vătămate B.M.I, parcată în apropiere, a spart cu o piatră geamul portierei şi a încercat să sustragă din interior bunuri, fiind surprins de organele de poliţie.

La data de 28.08.2016, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

  • Trimis în judecată pentru agresiune sexuală

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului VARGA IOAN RĂZVAN, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de agresiune sexuală în formă continuată şi violenţă în familie.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în perioada mai 2016 – 22 iulie 2016, folosind constrângerea şi profitând de imposibilitatea persoanei vătămate de a se apăra şi de a-şi exprima voinţa, inculpatul Varga Ioan Răzvan, în mod repetat, a executat acte de natură sexuală (atingeri în zona feselor şi în zona genitală) asupra persoanei vătămată O.D.L., minoră în vârstă de 13 ani, care se afla în ocrotirea sa.

În data de 22.07.2016, în jurul orei 05.00, în timp ce se afla în locuinţa de domiciliu de pe raza municipiului Baia Mare, folosind o coadă de mătură, inculpatul Varga Ioan Răzvan a lovit-o pe persoana vătămată O.D.L, minoră în vârstă de 13 ani, aflată în ocrotirea sa, cauzându-i leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare un număr de 1-2 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Baia Mare.

  • Cătuşe pentru lănţişoare

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului LĂZĂRCIUC ILIE, în stare de arest preventiv,pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în data de 08.07.2016, în jurul orelor 16.00, pe aleea unui imobil situat pe str.I.L. Caragiale din municipiul Baia Mare, inculpatul Lăzărciuc Ilie a smuls de la gâtul persoanei vătămate A.E. un lănţişor din aur cu medalion, cauzându-i acesteia un prejudiciu în cuantum de 1.800 de lei.

În data de 19.07.2016, în jurul orei 19.00, în faţa unui imobil situat pe B-dul Bucureşti din municipiul Baia Mare, inculpatul Lăzărciuc Ilie a smuls de la gâtul persoanei vătămate B.L. un lănţişor din aur cu medalion, cauzându-i acesteia un prejudiciu în valoare de 1.200 de lei.

În data de 25.07.2016, în jurul orei 16.20, în faţa unui imobil situat pe str.Oituz din municipiul Baia Mare, inculpatul Lăzărciuc Ilie a smuls de la gâtul persoanei vătămate M.P. un lănţişor din aur cu medalion, cauzându-i acesteia leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare un număr de 1-2 zile de îngrijiri medicale. Prejudiciul se ridică la suma de 1.200 de lei.

În data de 01.08.2016, în jurul orei 14.45, în faţa unui imobil situat pe Al.Olteniei din municipiul Baia Mare, inculpatul Lăzărciuc Ilie a împins-o pe persoana vătămată P.L., smulgându-i de la gât lănţişorul din aur cu medalion. Persoanei vătămate i-au fost cauzate leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare un număr de 1-2 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Baia Mare.

        *  Lovire şi violenţă

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor TARA MARIUS FLORIN, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, viol, tâlhărie calificată şi violare de domiciliu şi TARA SORIN DĂNUŢ, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în data de 18.06.2015, în timp ce se aflau pe raza localităţii A. din judeţul Maramureş, inculpaţii au aplicat persoanei vătămate M.D.M. mai multe lovituri cu pumnii în zona feţei şi cu picioarele pe corp, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 14-16 zile de îngrijiri medicale.

 În data de 30.07.2016, în jurul orei 21.00, inculpatul Tara Marius Florin a pătruns fără drept în curtea unui imobil situat în localitatea A., judeţul Maramureş şi, prin exercitarea de acte de violenţă, a întreţinut cu persoana vătămată A.M. un raport sexual normal, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 13-14 zile de îngrijiri medicale. Înainte de a părăsi curtea imobilului, inculpatul a sustras portmoneul dintr-o sacoşă pe care persoana vătămată o avea asupra ei.

 Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Baia Mare.

 

Lăsaţi un răspuns