Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 5 mai 2024

Amenajare pe valea Hovrila. Lucrare finalizată în timp record

Schimbare majoră în localitatea Buciumi (aparținătoare orașului Șomcuta Mare). În zona centrală a localității, din vecinătatea bisericii, a grădiniței și a Căminului cultural, a fost amenajată o cale de acces și o parcare imensă, zona fiind aglomerată mai ales în zilele de sărbătoare sau când la Căminul cultural sunt găzduite diferite evenimente. Toate acestea au rezultat după efectuarea lucrărilor de amenajare a văii Hovrila.

cu badeaAmenajarea s-a făcut din fondurile proprii ale primăriei. Cu toate că termenul de execuție al lucrărilor a fost de un an, societatea care s-a ocupat de amenajare a muncit serios și a reușit să finalizeze într-un timp record.

valea hovr1”Pe această porțiune, de-a lungul timpului, s-au înregistrat probleme din cauza ploilor abundente. Au fost pagube din cauza apei care s-a revărsat și a inundat gospodăriile din zonă. Am decis să demarăm acest proiect pentru amenajarea văii și îmbunătățirea accesului spre locuințele situate pe malul strâng al cursului de apă. S-au folosit tuburi din beton armat, având diametru interior de 1,5 metri. Amenajarea s-a făcut pe o lungime de 72 metri, iar acum, apa este dirijată prin tuburi”, a declarat Gheorghe Buda, primarul orașului Șomcuta Mare. Primarului Buda a adăugat că, prin lucrarea realizată se îmbunătățește accesul spre locuințe, se oferă protecție împotriva inundațiilor și, totodată, s-a schimbat aspectul zonei centrale a localității și s-a putut amenaja parcarea care este extrem de utilă. În semn de mulțumire, câțiva localnici din zonă au dat fuga să-i strângă mâna primarului pentru că a luat măsuri astfel încât valea Hovrila să le nu mai inunde gospodăriile.

 

Lăsaţi un răspuns