Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 7 mai 2024

Rezolutie TNL pentru dreptul romanilor la munca in strainatate

Ionel Bogdan

Ionel Bogdan

Tineretul National Liberal (TNL) a obtinut o victorie politica importanta in plan european, determinand adoptarea de catre Tineretul Liberal European (LYMEC) a unei rezolutii impotriva restrictiilor la libera circulatie aplicate cetatenilor romani. Rezolutia “Sfarsitul tuturor restrictiilor privind libera circulatie a fortei de munca in Uniunea Europeana” a fost aprobata in unanimitate, in cadrul Congresului LYMEC, care se desfasoara in perioada 2-6 noiembrie la Barcelona. Documentul a fost redactat pe baza propunerii TNL asumata si de delegatia daneza.

Ionel Bogdan, presedinte TNL Baia Mare, a precizat ca, prin aceasta rezolutie, tineretul liberal a reusit sa determine o reactie comuna si sa obtina sustinere politica pentru apararea drepturilor cetatenilor romani in Europa.

Prin intermediul Rezolutiei, tinerii liberali europeni solicita urmatoareleS sustinerea de catre Grupul ALDE a unei pozitii clare impotriva curentului de masuri protectioniste adoptate de Spania, elaborarea de catre grupul ALDE a unei forme finale a Acordului privind tranzitia pe piata muncii a noilor membri UE, dar si promovarea de catre toate organizatiile LYMEC a liberei circulatii pe piata muncii din  UE.

Lăsaţi un răspuns