Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 30 aprilie 2024

Femeile din PSD il duc pe Mos Nicolae la copiii institutionalizati

Mos Nicolae este un personaj mitic si legendar, care, in fiecare an, aduce daruri copiilor în ajunul sarbatorii de Sfantul Nicolae, adica in seara zilei de 5 decembrie. Mos Nicolae lasa cadouri copiilor cuminti in ghetutele lustruite, iar pentru cei obraznici lasa cate o nuieluse. Stiind acest lucru, reprezentantele Organizatiei Femeilor Social-Democrate (OFSD) Baia Mare l-au cautat pe Mos Nicolae si l-au convins sa le insoteasca la copii cuminti, dar care sunt institutionalizati sau bolnavi.

Actiunea are loc astazi, cand un grup de femei din OFSD Baia Mare va merge, cu daruri, la o casa de tip familial, la un centru maternal din municipiul resedinta de judet, dar si la o unitate sanitara.

„Am pregatit pachete cu dulciuri pentru copiii de la Centrul maternal de primire in regim de urgenta, copiii de la o casa de tip familial dar si pentru cei de la Spitalul de Pneumoftiziologie Baia Mare. Am demarat actiunea pentru ca noua ne pasa de soarta acestor copii. Suntem si noi mame si stim cat de mult conteaza orice atentie, orice cadou, pentru un copil. Actiunea noastra se indreapta inspre copiii care, din cauza starii de sanatate sau a starii materiale, a conditiilor in care sunt nevoiti sa traiasca, au nevoie de o atentie speciala, iar noua, prin gandirea noastra de femei social-democrate, chiar ne pasa de ei”, a declarat Gabriela Hofer, presedinte OFSD Baia Mare.

Lăsaţi un răspuns