Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Tandrete intre PNL si PDL

Mircea Dolha spune “Da” aliantei DA

Alianta Dreptate si Adevar (Alianta DA) poate renaste, precum a fost in anul 2004, când PNL s-a alaturat PDL. Cel putin acesta a fost semnalul dat de liberali, invitati la conferinta de alegeri a organizatiei judetene a PDL-istilor maramureseni.

Presedintele interimar al PNL Baia Mare, Mircea Dolha, i-a “lingusit” pe democrat-liberali, chiar in fata conducerii centrale a partidului. Dolha, in calitate de reprezentant al PNL, a participat la conferinta PDL, iar discursul sau a fost primit cu ropote de aplauze. “E greu sa fii in opozitie. Am constatat treaba asta intrând aici si vazând ca mi-e frig. Trebuia sa-mi iau pardesiul, dar am zis ca e mai bine sa fiu solidar cu dumneavoastra, pentru ca a fi la guvernare, dar nu intotdeauna la putere, nu e usor, sa stiti! Vreau sa va spun ca am venit aici pentru un mesaj scurt, ca PNL Maramures doreste sa aiba, bineinteles, pentru binele maramuresenilor, o relatie foarte buna cu PDL. De ce? Pentru ca PDL Maramures are respectul liberalilor maramureseni fiindca nu a acceptat anumite daruri otravite si ma refer aici la anumite entitati politice, meteorice. Acestia merg singuri mai departe pentru a-si dovedi valoarea, valoare care creste, ca asa-i in opozitie, iar dumneavoastra prin unitate si vad aici oameni care au ramas statornici, n-au tradat, oameni care au avut curajul sa infrunte greul in opozitie si iata ca astazi sunt alaturi de partid si partidul alaturi de ei!”, a declarat Dolha.

PDL nu s-a pus pe tava
“Va respect nu numai eu ci intregul PNL pentru ca iata, in Consiliul Local Baia Mare, nu v-ati pus pe tava primarului municipiului Baia Mare si vreti sa fiti in fruntea baimarenilor. Ma refer aici la consilierii locali, dar fara tot felul de protocoale otravite! Si nu in ultimul rând, vreau sa va spun ca sunteti un partid de dreapta ca si PNL-ul, care este tot un partid de dreapta si prima lectie pe care am invatat-o in politica a fost ca niciodata sa nu spui niciodata. Atunci n-am crezut, eram mai tânar si eu, dar iata ca astazi sunt totusi aici, desi n-as fi crezut si sunt sigur ca impreuna vom avea si proiecte comune. Deci va salut cu respect”, si-a incheiat Mircea Dolha discursul in ropotele de aplauze ale PDL-istilor din sala.

Mircea Man nu s-ar opune alinatei cu PNL

Nu este pentru prima data când pe scena politica din judet se vorbeste despre “resuscitarea” Aliantei DA.

Mircea Man, presedintele democrat-liberalilor maramureseni, a recunoscut ca nu s-ar opune unei noi aliante cu PNL, insa acest lucru este deocamdata interzis de la centru. “Noi cei din PDL ne facem datoria de partid de opozitie si ne-ar conveni sa ni se alature si liberalii, insa cei de la centru au spus nu!…PDL este partidul care a ramas pe dreapta in timp ce PNL s-a alipit de PSD. Adica PNL a ajuns o remorcuta slaba agatata de PSD. Noi asteptam totusi ca liberalii sa se trezeasca si sa mearga in directia buna pentru ca acum sunt pe un drum gresit, adica un partid de dreapta cu masuri de stânga”, a declarat Man, cu câteva zile inainte de alegerile din organizatia judeteana a PDL.

Lăsaţi un răspuns