Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Seful PSD Baia Mare judecat pentru infractiune

Dumitru Matei

Dumitru Matei

Mitica Matei taraganeaza procesul

 

Dumitru Matei, presedinte PSD Baia Mare, are de dat „sama” in instanta pentru o infractiune pe care acesta a comis-o. Dosarul este pe rol de mai bine de un jumatate de an, insa presedintele organizatiei municipale a PSD taraganeaza procesul.

 

Omul de afaceri Dumitru Matei (Mitica, dupa cum ii spun prietenii) este seful PSD Baia Mare si a fost viceprimar al municipiului resedinta de judet pana la inceputul acestui an cand a renuntat la functia administrativa, dupa ce a finalizat o tranzactie economica. Acesta a vandut pachetul majoritar al firmei Ramira, controlata de Izoterom, catre firma ceha Chropynska Strojirna. Matei a ramas la conducerea unitatii, insa, pe linie de administratie locala a fost nevoit sa faca un pas in spate, adica sa renunte la functia de viceprimar si a ramas doar consilier local.

In ceea ce priveste infractiunea pentru care este judecat, fapta a fost savarsita in urma cu aproximativ un an. La un control de rutina, Matei a fost identificat la volan, sub influenta bauturilor alcoolice. Politicianul era baut bine, iar masuratorile cu aparatul etilotest au aratat valori cu mult peste limita legala (0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat). Astfel, s-a solicitat recoltarea de probe biologice in urma carora a rezultat o valoare de 1,15 alcool pur in sange. La inceputul lunii mai a acestui an, dosarul penal a fost inregistrat la Judecatoria Baia Mare. Calitatea de inculpat pare sa nu-l deranjeze pe presedintele PSD Baia Mare deoarece acesta nu se grabeste sa raspunda in fata legii. Matei este judecat de un complet de la sectia penala care judeca procese cu arestati si cazuri de coruptie. Magistratii au dat pana acum trei termene de judecata.

Matei a sarbatorit rezultatul alegerilor

Seful PSD Baia Mare este citat la judecatorie pentru data de 11 decembrie, cand va avea loc un nou termen de judecata. „Da chiar vreti sa scrieti despre acest subiect, acum, dupa un an? Nu e cine stie ce. Politia nu m-a prins in trafic, ci in parcare. Eram baut, dar nu asa mult. Normal ca eram baut pentru ca am sarbatorit castigarea alegerilor parlamentare. Cand am ajuns la masina, politistul a fugit la mine si m-a intrebat daca am consumat bauturi alcoolice. Am recunoscut, ca doar eram in parcare. Am proces si am termen saptamana viitoare”, a declarat Matei. Presedintele PSD Baia Mare a subliniat ca nu-si face griji pentru permisul de conducere deoarece are sofer. „Am avut sofer si pana la incidentul asta”, a subliniat Matei.

Pentru infractiunea comisa, seful PSD Baia Mare risca sa ajunga dupa gratii, pentru astfel de fapte fiind prevazuta pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

Reader Feedback

Un raspuns catre “Seful PSD Baia Mare judecat pentru infractiune”

  1. dacian spune:

    Mitica asta e fals rau. Nu stiu de ce mai sta in politica daca tot are probleme cu legea.

Lăsaţi un răspuns