Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 3 mai 2024

Premii pentru elevii de la Seminarul Teologic „Sfântul Iosif Mărturisitorul”

Vineri, 27 mai 2016, de la ora 10,00, Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul a participat la premierea celor mai buni elevi de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare şi la cursul festiv de absolvire a acestei unităţi şcolare, a celor din anul terminal.

seminaristiCursul festiv a început cu slujba Te-Deum-ului, oficiată de trei preoţi profesori ai unităţii de învăţământ – pr. Florin Hoban, inspector şcolar de religie, pr. dr. Petrică Covaciu şi pr. drd. Claudiu Pop, care mulţumire lui Dumnezeu că şi-a revărsat darurile peste Seminar, obţinându-se rezultate deosebite la învăţătură.

P.S. Iustin Sigheteanul a felicitat pe cei 117 absolvenţi ai anului terminal de la cele două specializări – teologie şi ştiinţele naturii – pentru rezultatele la învăţătură obţinute în acest an şcolar şi le-a spus elevilor cât de importante sunt cele două şcoli şcolare pentru învăţământul băimărean, adică şcoala pentru suflet şi şcoala pentru trup. P.S. Iustin Sigheteanul a subliniat deplina înţelegere şi colaborare între cadrele didactice de la secţia de Teologie şi secţia de ştiinţe ale naturii, a încurajat elevii pentru noile etape ale vieţii, i-a îndemnat să rămână în credinţă, în dragoste de Dumnezeu, şi a mulţumit profesorilor de la cele două secţii şi părinţilor care i-au sprijinit.

Pr. Florin Hoban a subliniat importanţa spaţiului în care se desfăşoară această festivitate, Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”, care, cu o zi în înainte, a găzduit sărbătorirea primei promoţii de absolvire a Seminarului Teologic băimărean, a precizat că în viaţă sunt foarte importante trăirile şi simţirile, le-a urat absolvenţilor drum bun în viaţă, mult succes binecuvântat în viaţa personală şi pe plan profesional.

Ca o surpriză a venit anunţul P.S. Iustin Sigheteanul că 10 dintre elevii celor două secţii, câte 5 de la fiecare, vor beneficia de o tabără gratuită de trei zile la Izvoare, pentru rezultatele deosebite obţinute la învăţătură.

Andrei Fărcaş

 

Lăsaţi un răspuns