Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

250.000 de doze – pentru vaccinarea antigripala a elevilor, studentilor si a cadrelor medicale

seringa vaccinCAMPANIE DE VACCINARE. Conducerea Ministerului Sanatatii va trimite vaccin antigripal in zonele in care s-au inregistrat cazuri de gripa porcina. Este vorba de 250.000 de doze care vor fi utilizate pentru vaccinarea persoanelor din grupele de risc.

Zilele trecute, Agentia Nationala a Medicamentului a dat autorizatie de punere pe piata a vaccinului cu tulpina pandemica. Pentru programul de vaccinare a persoanelor din grupele de risc, in aceasta perioada, vor fi trimise, de la Institutul Cantacuzino,  250.000 de doze spre zonele de focar. Acestea vor fi utilizate pentru vaccinarea  persoanelor de peste 16 ani – elevi si studenti – personalul medical si alte categorii expuse, din zona Moldovei si din capitala Romaniei.

Pentru a avea garantia ca actiunea de vaccinare isi atinge obiectivul, primul-ministru in exercitiu, Emil Boc, a cerut informatii specialistilor din Ministerul Sanatatii cu privire la efectele secundare pe care le-ar putea avea acest vaccin. Premierul a primit asigurari ca efectele secundare sunt mai reduse in cazul acestui vaccin decat in cazul vaccinarilor sezoniere.

Lăsaţi un răspuns