Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Consiliul Judetean face economie cu banii angajatilor

REDUCERI SALARIALE. 150 de mii lei este valorea cu care Consiliul Judetean (CJ) Maramures va reduce cheltuielile de personal. Decizia a fost luata in urma discutiilor purtate intre executivul CJ si reprezentantii  angajatilor din subordine privind aplicarea Legii 329/2009 care face referire la reducerea cheltuielilor de personal cu 15,5%.

In urma discutiilor purtate cu reprezentantii institutiei, salariatii aparatului propriu al CJ au acceptat reducerea cheltuielilor de salarizare, in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare. Suma totala a fondului de salarii a Consiliului Judetean Maramures pe lunile noiembrie si decembrie va fi diminuata cu peste 75  mii lei/ luna.

„Am discutat cu personalul angajat din institutia noastra si au inteles cu totii necesitatea aplicarii legii si reducerea cheltuielor de salarizare a personalului. Pe intreaga perioada a lunilor noiembrie si decembrie au fost luate masuri, astfel incat activitatea Consiliului Judetean si serviciile pe care le ofera persoanelor fizice si juridice sa nu fie afectata de aceasta masura”, a declarat Mircea Man, presedintele CJ Maramures.

In ceea ce priveste pozitia angajatilor si a sindicatului functionarilor publici din aparatul propriu privind reducerea cheltuielilor de salarizare, acestia au decis ca zilele libere sau reducerea programului de lucru sa fie efectuate de comun acord cu conducerea directiilor din institutie. De asemenea, reducerea cheltuielilor de personal cu 15,5% va fi aplicata institutiilor si regiilor autonome din subordinea Consiliului Judetean Maramures.

Lăsaţi un răspuns