Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Distinctie religioasa pentru Mircea Man

Mircea Man - presedinte CJ

Mircea Man - presedinte CJ

APRECIERE. Mircea Man, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Maramures a primit o inalta distinctive, in semn de multumire pentru activitatea desfasurata la carma judetului, dar si pentru sprijinul acordat bisericilor din Maramures. Distinctia i-a fost acordata de Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

La sfarsit de saptamana, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel s-a aflat in Maramures. Vizita a avut cxa scop ridicarea la rang de arhiepiscop a IPS Justinian, Episcopul Maramuresului si Satmarului.

Programul Patriarhului Daniel a cuprins vizita la Centrul Social pentru batrani „Sf. Iosif  Marturisitorul” din Baia Mare, un scurt popas la Catedrala Episcopala, vizitarea Manastirii Rohia. Cu acest prilej, Patriarhul a participat la concerte de colinde special dedicate sarbatorilor de iarna sustinute de Corul Seminarului Teologic Ortodox “Sf. Iosif Marturisitorul”.

Duminica, 13 decembrie a.c., Preafericitul Daniel a prezidat Sf. Liturghie savarsita in Catedrala Episcopala urmand solemnitatea acordarii rangului de Arhiepiscop onorific Preasfintitului Parinte Justinian al Maramuresului si Satmarului.

Dup? Sf. Liturghie a urmat o agapa organizata de Episcopia Maramuresului si Satmarului la care au participat, pe langa inaltele fete bisericesti si presedintele Consiliului Judetean (CJ) Maramures, Mircea Man, prefectii de Maramures si Satu Mare, Sandu Pocol si Radu Giurca, precum si parlamentari din cele doua judete. In cadrul acestei agape, presedintele C J si Prefectul Maramuresului au oferit Preafericitului Patriarh Daniel si IPS Justinian cate un cos de flori precum si cadouri reprezentative pentru judetul nostru.

Tot cu aceasta ocazie Preafericitul Daniel a conferit presedintelui CJ, ordinul „ Sanctus Stephanus Magnus” apreciindu-i activitatea in cadrul institutiei judetene, precum si sprijinul acordat bisericilor din Maramures.

Lăsaţi un răspuns