Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Maramuresul sub incindenta codului galben

harta cod galben

harta cod galben

ATENTIONARE. Meteorologii au emis o noua atentionare de ninsori, polei si intensificari ale vantului, de miercuri, de la ora 11.00, pana joi, la ora 12.00, care ar putea sa afecteze judetele din nordul, sud-vestul, centrul si estul tarii, inclusiv municipiul Bucuresti, a anuntat, miercuri, Administratia Nationala de Meteorologie.

In intervalul celor 25 de ore, la care face referire avertizarea, va continua sa ninga si se va depune un strat nou de zapada in cea mai mare parte a tarii. 

Judetele afectate de codul galben sunt: Maramures, Suceava, Botosani, Bistrita-Nasaud, Neamt, Harghita, Bacau, Iasi, Vaslui, Bra?ov, Covasna, Vrancea, Galati, Sibiu, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges?, Dambovita, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea.

In estul si sud-estul Romaniei, precum si la munte cantitatile de precipitatii vor depasi local 15-20 l/mp, iar vaântul va prezenta intensificari sustinute, viscolind si troienind zapada.

Potrivit ANM, in Dobrogea si in sudul si estul Munteniei se va produce polei, iar in judetele Vrancea, Galati, Buzau si Braila intensitatea vantului va fi mai mare.

Sandu Pocol, prefectul judetului Maramures, a declarat ca, la nivelul judetului nostrum, se mentin masurile dispuse pentru aceasta perioada, iar situatia este monitorizata de Centrul Operational din cadrul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Lăsaţi un răspuns