Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Masuri pentru evitarea aglomeratiei la sectiile speciale de votare

liste electoraleMOBILIZARE. La sectiile de votare speciale de vot aglomeratia va fi evitata- asta cred reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor (MAI). Masurile suplimentare care s-au luat in orgranizarea celui de al doilea tur de scrutin vor facilita accesul la urne al populatiei aflate in tranzit.

 

Reprezentantii MAI au declarat ca, pentru a preveni situatia inregistrata in primul tur de scrutin la sectiile de votare speciale s-a dispus ca cel putin cinci dintre membri biroului sectiei de votare speciala sa se ocupe de transcrierea datelor alegatorilor in tabelul electoral. In acest fel, persoanele care vor dori sa-si exprime dreptul de vot in aceste sectii vor avea acces la urne, fara sa fie nevoite sa astepte timp indelungat. Masura a fost luata, urmare a aglomeratiei inregistrate in primul tur de scrutin  si al sesizarilor venite din partea cetatenilor care au fost nevoiti sa stea la rand ore in sir, fara sa poata ajunge la urne pana la incheierea procesului electoral.

In Maramures, la acest tur de scrutin, au fost amenajate 78 de sectii de votare speciale. La aceste sectii, vor putea sa-si exprime votul, atat persoanele aflate in transit, cat si cele care locuiesc in in localitatea in care este amplasata sectia de vot speciala, insa, in acte, au domiciliul in alta parte.

Lăsaţi un răspuns