Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Schimbari in componenta comisiilor din sectiile de votare

comisieINLOCUIRI. Schimbari in componenta comisiilor din sectiile de votare. La nivel national, au fost inlocuiti mai multi presedinti ai sectiilor de votare, precum si loctiitorii acestora. Pe lista schimbarilor figureaza si Maramuresul, decizia schimbarii fiind luata urmare a unor contestatii depuse de reprezentantii partidelor politice, dar si din alte motive.

Monika Camelia Balint, presedintele Biroului Electoral Judetean (BEJ), a subliniat ca, in Maramures, au fost schimbati motivat ( medical sau absenta  din tara) la solicitarea acestora 4 presedinti si 4 loctiitori ai birourilor sec?iilor de votare.

De asemenea, in ceea ce priveste cazul de la Leordina, unde, in primul tur al alegerilor prezidentiale s-au inregistrat probleme care au dus la reluarea numararii voturilor, pentru al doilea tur de scrutiny s-au luat problem suplimentare. Astfel, presedintele si loctiitorul sectiei de votare nr. 342 din Leordina au fost inlocuiti din comisie. Decizia a fost luata urmare a unei contestatii care solicita recuzarea acestora, iar Biroul Electoral Judetean a decis schimbarea acestora pentru a evita suspiciunile inregistrate la sectia de votare la primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale si referendumul national.

Lăsaţi un răspuns