Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Prefecti la datorie de Craciun

Emil Boc- premier

Emil Boc- premier

SARCINI TRASATE. Premierul Emil Boc a convocat, la Palatul Victoria, Comitetul national pentru situatii de urgenta, in vederea gestionarii problemelor create de ninsorile abundente care au cazut in ultimele ore, dar si pentru a solicita autoritatilor sa ia toate masurile necesare pentru gestionarea situatiilor care pot aparea in perioada sarbatorilor de iarna.

Seful Executivului a cerut directiilor judetene de drumuri si poduri si prefectilor, in calitatea acestora de sefi ai comitetelor judetene pentru situatii de urgenta, sa actioneze pentru impiedicarea aparitiei blocajelor de trafic. De asemenea, premierul a solicitat reprezentantilor Politiei sa faca verificari pentru a se asigura ca soferii nu pornesc la drum fara echipamente adaptate la conditii de ninsoare, pentru a nu genera blocaje.

„Suntem la dispozitia oamenilor pentru a le face suportabila deplasarea in conditii de iarna. /…/ Domnilor prefecti, in calitatea de presedinti ai Comandamentelor pentru situatii de urgenta aveti misiunea de a avea grija de oamenii blocati in trafic. E frig, apar situatii de blocaj, e nevoie de interventia urgenta; raspundeti direct de aceasta activitate. Prioritatea zero sunt oamenii.” a afirmat primul-ministru Emil Boc.  

Premierul a insistat ca reprezentantii in teritoriu ai Guvernului sa fie permanent la datorie si in perioada sarbatorilor de iarna si sa colaboreze atat cu serviciile judetene deconcentrate, cat si cu colegii din judetele invecinate pentru solutionarea situatiilor care pot aparea.

Primul-ministru le-a spus prefectilor ca, in cazul in care nu-si vor face treaba, primii care ii vor sanctiona, vor fi cetatenii: „Vreau sa stiti, domnilor prefecti, ca primii care va sanctioneaza sunt cetatenii. Cetatenii au invatat ca au atat obligatii – de a plati impozite si taxe-, dar si drepturi, inclusiv de a actiona in judecata autoritatile care nu-si fac datoria”, a punctat Boc.

Lăsaţi un răspuns