Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Primarul orasului Somcuta Mare- cercetat de politisti

PENAL. Doua infractiuni constatate de politie si trei persoane cercetate- acesta este bilantul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Maramures, pana duminica, 6 decembrie, la ora 16.00.

 

Printr-un comunicat de presa IPJ informeaza ca, in 6 decembrie 2009, in judetul Maramures, au fost inregistrate 2 infractiuni, pentru care sunt cercetate 3 de persoane: un asistent social, un primar si consilier local.

 

Infractiunile au fost comise pe raza localitatilor Somcuta Mare (pentru influentarea votului prin promiterea unor foloase) si Rozavlea (unde un asistent social este acuzat ca a falsificat listele pentru solicitarea urnei mobile). „Infractiunile privesc fapte prevazute de O.U.G nr. 95/2009 privind modificarea ?i completarea Legii nr. 370/2004 pentru alegerea presedintelui Romaniei (oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze ori sa nu voteze) si de art. 290 din C.P. (fals in inscrisuri sub semnatura privata)”, se arata in comunicatul IPJ.    

 

In conformitate cu prevederile O.U.G nr. 95/2009, infractiunea de oferire sau dare de bani, bunuri ori alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze ori sa nu voteze se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

 

 

Cercetarile politistilor sunt ingreunate deoarece declaratiile se bat cap in cap. Persoanele incriminate ca au primit mita electorala neaga acest lucru. Mai mult, cei incriminati au declarat ca sumele primite reprezinta plata unor servicii (lipire de afise, propaganda, etc) pe care le-au prestat in campania electorala, nu in ziua votului.

 

  

Avand in vedere cazurile inregistrate, Ministerul Administratiei si Internelor recomanda tuturor cetatenilor sa respecte legea si sa anunte la numarul unic de urgenta 112 orice fapta care incalca reglementarile electorale.

Lăsaţi un răspuns