Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Romania doneaza 1.150.000 doze de vaccin

vaccin antigripal

vaccin antigripal

AJUTOR UMANITAR. Executivul a luat decizia de a acorda sprijin umanitar de urgenta pentru populatia Republicii Moldova, Ucrainei si Republicii Macedonia. Sprijinul vizeaza trimiterea in aceste tari a vaccinului antigripal, tuplina pandemica, in vederea prevenirii imbolnavirilor cu gripa AH1N1.  

Decizia a fost luata in sedinta de guvern din 9 decembrie. Astfel, vor fi transmise gratuit 1.150.000 de doze de vaccin gripal cu tulpina pandemica: 500.000 de doze Republicii Moldova, 400.000 de doze Ucrainei, 250.000 de doze Republicii Macedonia.

„Toate cheltuielile legate de transportul dozelor de vaccin sunt suportate de catre Guvernul Romaniei pe teritoriul Romaniei si de guvernele tarilor beneficiare, pe teritoriul acestora”, a precizat purtatorul de cuvant al guvernului, Ioana Muntean.

Purtatorul de Cuvant al Guvernului Romaniei a subliniat ca acordarea acestui ajutor umanitar nu a mai putut fi amanata pana la promovarea printr-un proiect de lege de catre ministrii-parlamentari, de aceea s-a luat decizia promovarii prin Hotarare de Guvern.

Lăsaţi un răspuns