Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 8 decembrie 2022

Consilier municipal nemultumit de programul localurilor

Vasile Vlasin, consilier local PDL

Vasile Vlasin, consilier local PDL

DISPUTA. Din 1 ianuarie 2010 a intrat in vigoare Hotararea Consiliului Local (nr. 283/2009) Baia Mare privind stabilirea orarului de functionare pentru unitatile de alimentatie publica si pentru structurile de primire turistice cu functiuni de alimentatie care organizeaza mese festive. La aproximativ doua luni de la intrarea in vigoare a hotararii, consilierul local Vasile Vlasin s-a trezit, brusc, deranjat de prevederile acestui act. Acesta si-a propus sa reia discutiile, in sedinta Consiliului Local, si sa ceara consilierilor sa aprobe organizarea nuntilor pe timp de noapte. „Dupa cum am anticipat si dupa cum m-am exprimat in nenumarate ocazii, aceasta masura este una paguboasa pentru intreaga comunitate. Motivatia prezentata in sustinerea acestei masuri a fost necesitatea asigurarii confortului fonic cetatenilor municipiului Baia Mare”, a declarat Vlasin.

 

Consilierul local este de parere ca motivatia invocata este falsa, atata timp cat exista un cadru legislativ care reglementeaza foarte clar acest aspectele legate de linistea publica. „Legea 61/1991 sanctioneaza cazurile in care este deranjata ordinea si linistea publica in intervalul orar 22:00-8:00. In mod ilegal, hotararea 283/2009 ofera un plus de doua ore in care Legea 61/1991 poate fi incalcata. Pe de alta parte, traditia si obiceiul in aceasta regiune este ca nuntile, in mare parte, sa se desfasoare noaptea. Din punct de vedere economic, aplicarea acestei hotarari se dovedeste a fi devastatoare pentru veniturile agen?ilor economici din Baia Mare”, a precizat Vlasin. Acesta a subliniat ca hotararea consilierilor locali duce de mai bine de o luna la un fenomen de „migrare” a celor ce organizau nunti catre unita?ile din afara Baii Mari, fapt ce se va resim?i inclusiv la  nivelul incasarilor de taxe si impozite la bugetul local.

 

„Nu vreau sa stric distractia nimanui”

O astfel de masura a fost luata in aproape toate municipiile din tara, Baia Mare fiind printre ultimele care a luat o astfel de decizie- arata reprezentantii municipalitatii. „Cred ca la mijloc sunt alte interese si nu vorbesc de cele ale comunitatii. Decizia s-a luat in Consiliul Local si, in prealabil, s-a discutat si cu administratorii restaurantelor din Baia Mare. Acestia au sustinut ca hotararea este buna, singura lor solicitare fiind ca aceasta sa se aplice unitar, ceea ce s-a si intamplat. Eu nu vreau sa stric distractia nimanui. Hotararea a fost luata in Consiliul Local si trebuie respectata”, a punctat Mircea Dolha, viceprimar Baia Mare.

 

Agentii economici care nu respecta prevederile acestei hotarari risca sa fie sanctionati. Valoarea amenzilor se ridica la 1.000 de lei, insa sanctiunea contraventionala poate fi aplicata doar de doua ori pentru ca la a treia abatere localul risca sa ramana fara autorizatia de functionare. „Probabil aceasta este si cauza pentru care consilierul local a iesit in fata. Corpul de control al Primariei a demarat mai multe actiuni de control pe aceasta linie si avem deja un agent economic sanctionat de doua ori cu amenda contraventionala”, a punctat Dolha.

„Nu cred ca este moral ca un consilier local sa iasa in fata si sa instige la nesupunere. Daca este in lipsa de idei il invit sa treaca pe la mine sa-i cedez o initiativa serioasa”, a conchis Dolha.

Reader Feedback

Un raspuns catre “Consilier municipal nemultumit de programul localurilor”

  1. observator spune:

    VLASIN ASTA SIGUR ARE UN INTERES CA ALTFEL NU S-AR TREZI SA VORBEASCA ACUM DUPA CE HOTARAREA S-A VOTAT. SAU A STAT PREA MULT PE TUSE SI AMU S-A TREZIT VORBIND DE UNUL SINGUR. SA NU RAMANA VORBIND SINGUR SI CAND L-A SANCTIONA PDL CA TARE MULTE TAMPENII A MAI FACUT

Lăsaţi un răspuns