Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

12 milioane de euro pentru renovarea Aeroportului Baia Mare

Aeroportul Baia Mare

Aeroportul Baia Mare

INDICATORI APROBATI. Consilierii judeteni si-au dat acordul pentru aprobarea principalilor indicatori tehnico-economici ai obiectivului de investitii „Extindere si modernizare a Aeroportului International Baia Mare”. Proiectul de hotarare a trecut de votul consilierilor fara prea multe comentarii cu toate ca, in comparatie cu votul de principiu dat in urma cu o saptamana, de acelasi Consiliul Judetean, suma necesara investitiei s-a dublat.

 

Problema Aeroportului International Baia Mare e revenit in atentia Consiliului Judetean, dupa ce autoritatile au aflat ca, in situatia in care obiectivul nu intra in renovare, din luna aprilie a anului viitor va trebui inchis sau cel putin sa-si restranga activitatea, traficul putand fi efectuat doar pe timp de zi. Pentru a clarifica problema, saptamana trecuta, consilierii judeteni s-au intrunit intr-o sedinta extraordinara organizata in incinta aeroportului.

 

Situatia a fost dezbatuta in amanunt, dupa care consilierii judeteni si-au dat acordul de principiu pentru demararea lucrarilor de extindere a pistei, de schimbare a instalatiei de balizaj si de modernizare a terminalului de pasageri. In cadrul sedintei de la Aeroport, s-a luat in discutie suma de 10 milioane de euro- estimata de specialisti ca fiind suficienta pentru efectuarea acestor investitii. Cu toate acestea, consilierii judeteni au decis sa ia in calcul suma de 12 milioane de euro. Lucrarile pentru care consilierii si-au dat acordul de principiu nu implica devierea drumului comunal si a albiei paraului Baita.

 

Suma majorata. Un proiect de hotarare privind indicatorii tehnico-economici ai investitiei a ajuns in mapa consilierilor in sedinta ordinara din 10 februarie. Hotararea a primit avizul favorabil al comisiilor de specialitate si a trecut in sedinta, fara discutii, cu 30 de voturi pentru si 4 abtineri, desi, valoarea investitiilor prinsa in proiect era de 15 milioane de euro.

Mircea Man, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Maramures, a explicat ca prioritare sunt lucrarile de consolidare a pistei existente ( de 1.800 de metri liniari) si extindere cu 300 de metri si montarea instalatiei de balizaj. „Incercam sa gasim o firma care sa vina sa efectueze lucrarile pe care Consiliul Judetean sa le achite in 15- 20 de ani. Avem un termen de 45 de zile pentru deschiderea ofertelor de la aeroport. Nu cred ca o sa fie inghesuiala foarte mare firma trebuie sa vina sa puna bani”, a subliniat Man.

 

Model preluat de la Bacau. Presedintele CJ a subliniat ca, le-a prezentat consilierilor o situatie inregistrata la Bacau, unde aeroportul a fost renovat de o societate de constructii a companiei Blue Air. „Firma a investit 10 milioane de euro la aeroportul din Bacau. Eu cred ca si noi putem gasi firme, dupa ce punem licitatia pe SEAP. As prefera sa vina firme care pot sa ne crediteze, sa putem reface pista, lucrarile sa continue cu balizajul si apoi sa ne ocupam de terminalul pentru calatori. Am putea ca in cel mult 3 luni de zile sa demaram lucrarile”, a punctat Man.

Lăsaţi un răspuns