Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Victor Ponta si Mircea Geoana – in marea „finala” a PSD

ADVERSARI. Vot pentru viitor sau pentru trecut – despre asta vorbesc cei 1.700 de delegati la Congresul Extraordinar al PSD, care se desfasoara, astazi, la Bucuresti. In cursa pentru sefia partidului s-au inscris 9 candidati. Dintre numele cu rezonanta in partid: Mircea Geoana, Cristian Diaconescu, Victor Ponta si Miron Mitrea, social-democratii  considera ca batalia finala se va da intre Mircea Geoana – actulalul sef al partidului si Victor Ponta – care este sprijinit de Adrian Nastase si care are sustinerea mai multor organizatii.

 

Dupa discutiile purtate in zilele precedente s-a decis ca votul pentru functiile de conducere din PSD sa fie „uninominal”. Astfel, alegerile pentru functiile de conducere se vor derula individual, Congresul urmand sa aleaga presedintele, secretarul general si 15 vicepresedinti. Geoana este nevoit sa candideze in conditiile impuse de adversarii sai politici, asta dupa ce problema modificarii statutului, care a iscat atatea polemici si tensiuni in acest partid, fiind amanata pentru un viitor Congres ordinar.

 

La acest Congres Extraordinar, organizatia judeteana a PSD Maramures participa cu 25 de delegati cu drept de vot. Desi, initial, organizatorii au aprobat pentru Maramures o delegatie de 21 de membri, numarul lor a fost suplimentat ulterior. La Conferinta Judeteana a PSD Maramures, liderii TSD au declarat ca-l vor sustine ne Victor Ponta, altii si-au declarat sustinerea pentru Mircea Geoana, dar au existat si voci care s-au aratat dornici de a-l vedere in fruntea partidului pe Cristian Diaconescu. Astfel, Conferinta judeteana a decis ca fiecare delegat din Maramures sa voteze cu cine doreste.

Lăsaţi un răspuns