Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Miros de disponibilizari in Palatul Administrativ. Un subprefect va fi pus pe liber din 2011

Sandu Pocol, prefect Maramures

Sandu Pocol, prefect Maramures

REORGANIZARE. Planul de masuri de austeritate care vizeaza reducerea cheltuielilor bugetare va fi implementat si la nivelul administratiei judetene. Astfel, exista la nivel de discutii, un plan de reorganizare a institutiilor, inclusiv a prefecturilor din fiecare judet. La nivel de Maramures, Institutia Prefectului va ramane doar cu un subprefect, masura ce va fi aplicata cel mai probabil din ianuarie 2011.

 

Autoritatile judetului sustin ca numarul angajatilor din Institutia Prefectului  se va reduce cu 11-12 persoane, urmare a solicitarii Guvernului de reducere cu 25% a cheltuielilor bugetare si a numarului angajatilor din institutiile publice.

 

Noi am primit o adresa de la Ministerul Administratiei si Internelor in care se mentioneaza despre reducerea fondului de salariu a institutiei cu 25%. Am organizat o intalnire la care au participat subprefectii Dorin Buda si Gyongyike Bondi, impreuna cu directorii de directii si de servicii publice comunitare, in care am analizat situatia actuala. Suntem intr-o situatie deosebita si nu este usor pentru niciunul din conducere, avand in vedere ca vom fi nevoiti sa reducem din organigrama Institutiei Prefectului 11 sau 12 doua posturi, respectiv un post de subprefect. Ministerul Administratiei si Internelor nu a stabilit, inca, concret criteriile care vor sta la baza restructurarii personalului, insa este posibil ca persoanele disponibilizate sa beneficieze de salarii compensatorii”, a declarat Sandu Pocol, prefectul judetului.

 

Prefectul ia in calcul si posibilitatea ca unii dintre functionarii publici sa renunte si sa isi caute de lucru in alta parte, datorita diminuarii veniturilor cu 25%, pentru ca salariile angajatilor sunt destul de mici.


La nivelul Institutiei Prefectului exista 55 de angajati, iar in total avem 91 de angajati, impreuna cu Serviciul Public Comunitar Regim Permise si Inmatriculare a Vehiculelor si Serviciului Public Comunitar de Evidenta a Pasapoartelor Simple. Este posibil ca la Prefectura Maramures sa ramana 43 sau 44 de angajati, dupa disponibilizari.

Lăsaţi un răspuns