Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Pronuntare la cererea de stramutare a dosarului lui Cristian Anghel

Radu Stef

Radu Stef

SOLUTIA ASTEPTATA. Astazi, magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie trebuie sa se pronunte in ceea ce priveste cererea de stramutare a dosarului lui Cristian Anghel. Aceasta a fost formulata in luna aprilie, dupa ce, Curtea de Apel Cluj a respins contestatia in anulare a executarii pedepsei de doi si jumatate de inchisoare pentru abuz in serviciu in forma continuata. Daca cererea va fi admisa, dosarul de la Curtea de Apel Cluj va trebui stramutat la o alta instanta din tara, egala in grad.

 

Primul termen in cererea de stramutare a dosarului a fost stabilit pentru 28 mai, iar magistratii de la Inalta Curte de Casatiei si Justitie au dat o amanare pentru 25 iunie. La ultimul termen, sentinta a ramas in pronuntare, urmand ca solutia sa fie data astazi.

 

Surse judiciare sustin ca solutia va fi cunoscuta doar la orele amiezii si, avand in vedere felul in care au decurs lucrurile in cazul fostului primar al municipiului Baia Mare exista sanse mari ca cererea de stramutare sa fie respinsa. Cu toate acestea, caile de atac nu au fost epuizate, iar avocatii lui Cristian Anghel lucreaza in continuare pentru a dovedi nevinovatia acestuia. „Pe langa dosarul pe care l-am depus la CEDO, in urma cu aproximativ o luna a fost formulata o cerere de revizuire. Astfel, DNA are la dispozitie 60 de zile pentru a-si formula un punct de vedere, iar apoi dosarul va ajunge la instanta care trebuie sa se pronunte privind cererea de revizuire”, a declarat avocatul Radu Stef, decanul Baroului Maramures.

Lăsaţi un răspuns