Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Sindicatele au facut plangere la Organizatia Internationala a Muncii

Protest sindicate

Protest sindicate

ACTIUNI SINDICALE. Cele 5 confederatii sindicale si-au stabilit programul actiunilor care vor fi demarate impotriva reducerilor salariale impuse de guvern. sindicalistii au stabilit ca mai multe actiuni organizate in perioada 17 iunie – 10 septembrie, primul dintre acestea fiind o plangere care a fost deja depusa la Organizatia Internationala a Muncii.

 

De asemenea, reprezentantii sindicatelor din tara si-au propus sa obtina o rezolutie speciala din partea Consiliului Economic al Comunitatii statelor Independente privind situatia din Romania.

 

Acest demers va fi urmat, in 25 iunie, de o scrisoare deschisa adresata presedintelui Romaniei pentru a cere returnarea catre Parlament a legii reducerilor, care va fi urmata de o pichetare a Administratiei prezidentiale cu ocazia depunerii scrisorii deschise – data de 25 iunie 2010 (program de la 9.00 – 11.00, cel putin 4.000 de persoane).

 

In luna august va fi organizata o campanie a cetatenilor impotriva parlamentarilor care au votat pentru promovarea legii reducerilor, prin scrisori adresate acestora.

Sindicalistii s-au gandit si la pensionari in actiunile lor. Astfel, asigurarea de asistenta juridica pentru pensionari va fi asigurata in 15 iulie 2010 si pentru salariati din 1 august 2010. Vor beneficia de asistenta atat salariatii, cat si pensionarii care vor contesta in instanta nationala si la CEDO prejudiciul suferit.

 

O noua analiza comuna a situatiei a celor 5  confederatii se va face in 10 septembrie, cand se va decide care sunt urmatorii pasi in actiunile de protest, in cazul in care tot ceea ce se va face pana atunci nu va avea efectul scontat.

Lăsaţi un răspuns