Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Cu sprijinul Primariei Baia Mare, se deschide strandul municipal

Mircea Dolha, Cornel Savoiu

Mircea Dolha, Cornel Savoiu

LOC DE RELAXARE. „Toti cei care doresc, tineri, copiii, adulti si varstnici vor putea sa mearga, incepand de luni, la strandul municipal. Acesta va fi deschis populatiei”, a declarat Mircea Dolha, viceprimar al municipiului Baia Mare. Viceprimarul a recunoscut ca s-a implicat in rezolvarea acestei probleme la solicitarea cetatenilor. „In an de criza, foarte multi baimareni nu-si mai permit sa mearga la strandurile din alte orase, in statiunile din alte judete sau chiar din Ungaria – unde mergeau in anii trecuti. Cu toate ca exista riscul ca strandul municipal sa fie inchis in aceasta vara, am facut demersuri la Directia Judeteana de Sport, astfel incat baimarenii sa nu fie privati de acest loc de relaxare si distractie. Primaria si Consiliul Local trebuie sa se implice in astfel de actiuni pentru ca principalii beneficiari ai acestor servicii sunt, in primul rand, baimarenii. Anul trecut strandul a fost deschis si s-au inregistrat pierderi de aproximativ 600 de milioane (lei vechi). Acesta este si motivul pentru care nu s-a mai dorit deschiderea strandului”, a declarat Dolha.

 

Viceprimarul a subliniat ca solutia gasita este una de avarie, dar spera ca lucrurile sa se imbunatateasca in curand.  „Situatia nu ne multumeste pentru ca dotarile strandului sunt acelesi de 40 de ani. In prezent, nu avem un strand cu care sa ne laudam, dar am gandit un plan foarte serios, cu privire la amenajarea care se poate face. Primaria, Consiliul local, impreuna cu Directia pentru Sport, Clubului Sportiv Municipal – sa incheiem un parteneriat public- privat. In termen de 2 ani, daca totul merge bine, am putea avea in Baia Mare un aqua park”, a declarat Dolha.

 

In completare, Cornel Savoiu, directorul Directiei Judetene pentru Sport (DJS) Maramures, a subliniat ca a contactat deja o firma care se ocupa cu astfel de amenajari si urmeaza sa aiba loc discutii privind realizarea unui aqua park in Baia Mare. Pana la realizarea acestei investitii, DJS va incerca sa asigure cele necesare pentru ca strandul sa fie functional. „Daca in acest an ramaneam singuri in demararea acestei activitati nu aveam posibilitatea sa igienizam si sa amenajam strandul pentru a putea fi deschis. Pentru inceput va fi deschis bazinul pentru copii si cel intermediar”, a declarat Savoi.

 

„Ca facilitati sociale, am obtinut gratuitati pentru toti pensionarii din Baia Mare. Alte gratuitati vor fi acordate pentru baimarenii care vor merge la strand intre orele 17.00 si 19. Toate acestea s-au obtinut in urma unor negocieri cu reprezentantii Clubului Sportiv Municipal si al Directiei Judetene pentru Sport”, a subliniat Dolha.

Lăsaţi un răspuns