Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Ping-pong cu drumul Baia Mare- Targu Lapus

Dupa ce a trecut la Drumuri Nationale, autoritatile l-au solicitat inapoi la judetene

Drumul care face legatura intre Baia Mare si Targu Lapus va reveni in administrarea drumurilor judetene. Asta in urma unor demersuri facute de autoritatile judetului care, impreuna cu reprezentanti ai Ministerului Transporturilor, au gasit oportunitatea de a reabilita acest drum. Starea drumului lasa de dorit, iar Consiliul Judetean si-a exprimat dorinta de a prinde reafacerea acestui drum in programul „10.000 de km de drum”- finantat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Pana in 2008, drumul de legatura dintre Baia Mare si Targu Lapus a fost in administrarea drumurilor judetene. Cu acordul Consiliului Judetean, printr-o hotarare de guvern, acest drum a fost transformat in drum national (DN 18 B) – scopul clasificarii fiind acela de a reabilita soseaua. In ciuda promisiunilor facute de reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri Nationale si a Ministerului Transporturilor, lucrarile nu au mai fost demarate> singura investitie fiind accea de a plomba, pe anumite portiuni, gropile de pe carosabil.  Pentru ca gropile sa nu tranforme drumul in „ulita”, autoritatile au solicitat declasificarea arterei si trecerea ei in administrarea Drumurilor Judetene.

„In ceea ce priveste drumul Baia Mare-Targu Lapus, am discutat despre declasificarea acestuia pe considerentul ca nu este implicat in niciun proiect, in niciun program, in urmatorii 4-5 ani. ~n acest context, avand programul de dezvoltare a celor 10.000 de kilometri lansat de Ministerul Dezvoltarii, am sa propun Consiliului Judetean sa-l transformam in drum judetean”, a declarat Mircea Man, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Maramures. Man a precizat ca, la nivel central, exista o inventariere facuta de Ministrul Transportului, ca toate drumurile care nu au avut o fundamentare reala, sa poata reveni de la drumuri nationale la judetene.

Lăsaţi un răspuns