Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Cristian Anghel, la un pas de libertate

Cererea de eliberare conditionata se judeca miercuri, 12 ianuarie

Zi decisiva pentru Cristian Anghel miercuri, 12 ianuarie. Fostul primar al municipiului se va prezenta in fata completului care va judeca cererea de eliberare conditionata. Cererea va fi judecata de un complet pentru arestati. Pe ordinea de zi a sedintei figureaza mai multe cereri de eliberare conditionata, precum si cauze care au ca obiect cereri de intrerupere a executarii pedepsei sau infractiuni la legile circulatiei. Cererea depusa de Cristian Anghel va fi judecata de un complet de la Judecatoria Baia Mare. Sedinta este programata de la ora 8.30, iar dosarul lui Anghel figureaza la pozitia 3 pe ordinea de zi a sedintei.

In luna martie a anului trecut, Cristian Anghel a fost condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare pentru abuz in serviciu, sentinta fiind data de magistratii de la Curtea de Apel Cluj. Dupa mai bine de 9 luni petrecute dupa gratii, in penitenciarul de la Gherla si apoi in Baia Mare, fostul primar a depuse cerere de eliberare conditionata. Aceasta a fost admisa de comisia de eliberare conditionata din cadrul Penitenciarului Baia Mare, din care face parte si un judecator delegat. Raportul comisiei a fost inaintat Judecatoriei Baia Mare, instanta care va solutiona in 12 ianuarie cererea de eliberare conditionata. Avocatii lui Anghel sustin ca judecatorii sunt cei care au ultimul cuvant de spus in acest caz, aratand ca decizia Judecatoriei Baia Mare poate fi atacata cu recurs de oricare dintre parti. Respectand procedurile si termenele legale, avocatii sustin ca, in 17 sau 18 ianuarie, fostul primar ar trebui sa fie liber.

ACTUALIZARE: Dosar stramutat in Timis

O alta cauza, aflata pe rol si in care este parte Cristian Anghel, vizeaza cererea de stramutare a dosarului de la Tribunalul Maramures, dosar privind legalitatea ordinului de incetare a mandatului de primar.

Cauza a ajuns pe masa magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, marti, 11 ianuarie.  Avocatul Ioan Blajan a declarat ca cererea a fost admisa si magistratii au decis stramutarea dosarului la Tribunalul Timis.

Lăsaţi un răspuns