Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Drum surpat intre Surdesti si Cavnic

Starea drumurilor din Maramures lasa de dorit. Atat drumurile nationale, cat si cele judetene sunt pline de gropi. Dupa deszapezirile din aceasta iarna, gropile au aparut ca “ciupercile dupa ploaie”, iar pe anumite portiuni s-au format adevarate cratere. De parca asta nu ar fi fost de ajuns, in ultima perioada, reprezentantii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) au fost solicitati sa constate alte probleme care au aparut pe soselele din judet.
Este vorba de surpari de maluri sau de acostament care au afectat drumurile judetene. Un astfel de caz a fost raportat saptamana trecuta pe drumul judetean care face legatura intre localitatile Buciumi si Hovrila. O situatie similara s-a inregistrat si intre Surdesti si Cavnic. Este vorba de o surpare a acostamentului drumului judetean (DJ) 184 – artera de circulatie prinsa intr-un proiect de reabilitare demarat anul trecut. Aceasta surpare a dus la ingustrarea benzii de circulatie, situatia fiind adusa la cunostinta autoritatilor judetului. La fata locului s-au deplasat angajati ai societatii care se ocupa de intretinerea drumurilor judetene pe perioada de iarna. Acestia au montat indicatoare rutiere in zona pentru a semnaliza ingustarea drumului. Masura este una provizorie, deoarece artera de circulatie urmeaza sa fie reabilitata.
Drumuri cu polei si ceata
Ceata si poleiul sunt factori care dau de furca, in aceasta perioada, conducatorilor auto. Temperaturile au favorizat producerea poleiului pe DJ 184 in zona partiilor de schi de la Cavnic, pe DJ 109F, Targu Lapus-Strambu Baiut si DJ 186, Bogdan Voda-Sacel. Angajatii societatii care asigura intretinerea si viabilitatea drumurilor judetene au intervenit cu patru utilaje si au imprastiat opt tone de material antidepant pentru a preveni si combate poleiul de pe carosabil. De asemenea, se semnaleaza ceata pe drumurile judetene din zona localitatilor Miresu Mare, Tamaia si Bocicoiel. Raman inchise, pe perioada de iarna, drumurile judetene 109 F, pe relatia Cavnic-Strambu Baiut si Pasul Gutai-Izvoare.

Lăsaţi un răspuns