Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Protest in administratie

Marinel Kovacs revoltat pentru reducerea indemnizatiei si suplimentarea muncii

Marinel Kovacs

Marinel Kovacs

Situatie inedita la Consiliul Judetean (CJ) Maramures. Marinel Kovacs, fost presedinte al institutiei, in mandatul 2004-2008, a decis sa protesteze impotriva reducerii indemnizatiei de consilier judetean cu 25%, masura luata de guvernul Boc si prinsa in planul de masuri de austeritate. Prima actiune de protest a acestuia a fost anuntata marti, in plenul sedintei ordinare din aceasta luna. Revoltat, Kovacs a precizat ca protesteaza impotriva masurii de reducere a valorii indemnizatiei, dar si a faptului ca, in ultima vreme a fost obligat sa lucreze suplimentar. Mai in gluma, mai in serios, la protestul lui Kovacs s-a alaturat si Mircea Man, actualul presedinte al CJ. Masurile de austeritate luate de guvernul Boc cu scop de a reduce cheltuielile bugetare nu sunt pe placul celor care lucreaza in administratie. Startul protestelor in administratie au fost date, anul trecut, la Constanta. Modelul a fost preluat si de catre consilierii judeteni din Maramures, startul fiind dat de Marinel Kovacs, consilier judetean PNL.

CJ ar trebui sa functioneze dupa un program, dupa reguli clare

In plina sedinta a CJ, acesta a adrestat un mesaj de protest, pus pe seama unor situatii care nu sunt pe placul consilierilor judeteni. “Am decis sa protestez. Nu e suficient ca ni s-a redus indemnizatia cu 25%, dar acum trebuie sa lucram suplimentar, adica sambata si duminica. Consiliul Judetean ar trebui sa functioneze dupa un program, dupa reguli clare nu dupa cum vrea presedintele institutiei, sau unii, sau altii. Este inadmisibil sa fiu convocat vineri pentru sedintele comisiei din care fac parte in calitate de consilier pentru a putea pregati sedinta de Consiliu Judetean. La comisii trebuie sa ma prezint, dar asta nu inseamna ca sunt obligat sa lucrez sambata sau duminica si nici nu pot sa vin la sedinte nepregatit. Acestea sunt motivele pentru care solicit sa ne convocati din timp pentru a veni la comisii si sa nu mai stabiliti sedintele in zile de luni sau marti”, a declarat Kovacs.

Mircea Man se alatura actiunii de protest

In replica, Mircea Man, presedintele CJ, a subliniat ca se alatura actiunii de protest deoarece situatia prezentata nu influenteaza numai activitatea consilierilor, ci si a celor din executiv. “Ma alatur si eu protestului pentru ca am vrut sa organizez sedinta in data de 27 ianuarie, dar m-am trezit pe masa cu tot felul de documente si proiecte care trebuie aprobate si apoi transmise la institutii sau ministere pentru a obtine finantare. Toate acestea aveau termenul limita 20 ianuarie, astfel ca am fost nevoiti sa organizam sedinta mai repede decat era preconizat. Am fost presati de timp si a trebuit sa ne incadram in termene la proiectele pe care trebuie sa le depunem in aceste zile”, a declarat Man.

Lăsaţi un răspuns