Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 8 decembrie 2022

Alegeri parlamentare. PSD isi revendica postul de deputat

Social-democratii maramureseni se pregatesc de alegeri parlamentare. In 30 de zile de la vacantarea postului de deputat in colegiul Baia Mare II vor fi organizate alegeri.

Este vorba de colegiul castigat in alegerile parlamentare din 2008 de deputatul Catalin Chereches, membru PSD la acea vreme. Astfel, daca in urmatoarea perioada Chereches va opta pentru functia de primar al municipiului Baia Mare si va fi validat, postul de deputat va ramane vacant. Liderii PSD sustin ca, de drept, postul de deputat revine social-democratilor.

“Trebuie sa fim pregatiti. In cazul in care postul va deveni vacant, PSD va trebui sa propuna candidat. Avem garantia ca PNL nu va propune niciun candidat pentru acest colegiu si va sprijini candidatul USL”, a declarat Mircea Ursache, presedinte PSD Maramures.

Pentru ca alegerile sa-i gaseasca pregatiti, social-democratii vor demara un studiu in vederea desemnarii candidatului.

Se iau in discutie trei nume pentru acest studiu. Este vorba de Florin Tataru, vicepresedinte PSD Maramures, Gheorghe Simon, consilier judetean si Gabriel Zetea, secretar executiv PSD Maramures, a declarat Ursache.

Pentru a inlatura suspiciunile, presedintele PSD Maramures a subliniat ca nu intentioneaza sa candideze pentru postul de deputat, motivand ca activitatea economica pe care o desfasoara este incompatibila cu cea de parlamentar.

Lăsaţi un răspuns