Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Ceremonial militar si religios de Ziua Nationala a României

În municipiul Baia Mare se va desfasura, în data de 1 decembrie a.c., ceremonialul militar si religios dedicat aniversarii Zilei Nationale a României. Manifestarea va începe la ora 10.00, la Monumentul Ostasului Român, de la intrarea în Parcul Municipal. În conformitate cu dispozitiile primite de la nivel central, ceremoniale militare vor fi organizate de Ziua Nationala a României în Bucuresti, la Alba Iulia (unde vor fi parade militare) si doar în municipiile resedinta de judet.

Ceremonialul militar si religios din Baia Mare va debuta cu primirea autoritatilor administratiei publice judetene si locale, dupa care se va proceda la salutarea Drapelul de lupta. Imnul National al României va fi intonat de catre Fanfara municipala „Millennium Band”.

Dupa oficierea serviciului religios si sfintirea coroanelor de flori, vor fi rostite de catre autoritati alocutiuni despre semnificatia Zilei Nationale a României.  Autoritatile administratiei publice judetene si locale vor depune o coroana de flori la obeliscul Cimitirului Comemorativ. La Monumentul Ostasului Român vor fi depuse de catre toti cei prezenti, în conformitate cu regulamentul militar, coroane de flori. Manifestarea se va încheia cu defilarea Detasamentului de onoare si a fanfarei militare.

 

Lăsaţi un răspuns