Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 23 iunie 2024

ISU cere primariilor bani de combustibil

autospeciala isu

autospeciala isu

Au raspuns solicitarilor si pentru asta au facut sute de kilometri, iar acum nu se stie cine va deconta interventiile efectuate. Cu astfel de probleme se confrunta pompierii maramureseni care, pe perioada verii si a toamnei, pe fond de seceta, au fost solicitati in repetate randuri sa intervina pentru a transporta apa menajera in mai multe localitati ale judetului.

Peste 1.300 transporturi de apa menajera au fost efectuate de pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU), ceea ce inseamna peste 2.000 de km parcursi in acest scop.

Locotenent colonel Ioan Muresan, seful Centrului Operatiuni din cadrul ISU, a solicitat autoritatilor sa gaseasca solutii pentru asigurarea fondurilor necesare consumului de carburanti. Este vorba de aproximativ 2.000 litri de motorina care trebuie decontati.

Reprezentantii Consiliului Judetean au precizat ca administratiile locale nu dispun de fonduri si au propus reprezentantilor ISU sa intocmeasca o nota de fundamentare care, mai apoi, sa fie inaintata la nivel central in vederea repartizarii unor sume pentru desfasurarea acestei activitati.


Reader Feedback

2 Responses catre “ISU cere primariilor bani de combustibil”

  1. radu spune:

    Cine da comanda sa si plateasca. Primarii au comandat, ei sa achite transportul.

  2. soso spune:

    Constat ca autospecialele astea cu care circula pompierii au consum mai mare decat autotrenul. Cu TIR-ul scoti consum de aproximativ 40%, iar pompierii au de 100 de litri la 100 de km..grozava afacere.

Lăsaţi un răspuns