Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Lese: Legea cainilor fara stapan- prima descentralizare

Doru Lese

Doru Lese

Proiectul de lege privind cainii fara stapan da posibilitatea autoritatilor locale sa decida asupra masurilor care pot fi luate, ori sa creeze adaposturi, ori sa recurga la eutanasierea animalelor, sterilizarea sau adoptarea.

Avand in vedere faptul ca soarta cainilor comunitari va ramane la latitudinea autoritatilor locale, daca actul normativ va fi votat, Doru Lese, deputat PDL de Maramures, sustine ca legea cainilor fara stapan poate fi considerata prima descentralizare din tara. Proiectul de lege urmeaza sa fie supus dezbaterilor in Camera Deputatilor.

“Eu o sa votez pentru eutanasiere. E normal ca autoritatile locale sa decida, sa vina cu hotarare de consiliu local, privind soarta cainilor comunitari. Decizia sa le apartina in functie de cum considera fiecare. Daca asociatiile de protectie a animalelor se opun eutanasierii si considera ca un caine e mai important decat un copil care oricand poate fi atacat, pot sa ia acasa cainii de pe strada. Si eu iubesc animalele, dar nu sunt de acord sa avem in continuare copii atacati de caini”, a declarat Lese.

Avand in vedere faptul ca dezbaterile pe marginea acestei legi au fost amanate de mai multe ori, PDL a decis sa demareze o actiune de strangere de semnaturi privind sustinerea proiectului.

Lăsaţi un răspuns