Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

PNDI- izvorul banilor pentru campanile electorale pentru PDL, acuza Tataru

Florin Tataru

Florin Tataru

“Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii a devenit izvorul banilor din campaniile electorale pentru PDL”, a declarat Florin Tataru, deputat PSD de Maramures. Acesta si-a aratat indignarea fata de modul in care se aloca fondurile pentru administratiile locale, facand referire la faptul ca se aloca fonduri chiar si pe programe care nu sunt eficiente, iar pe fondul crizei – deputatul considera ca stoparea risipei trebuie sa fie o prioritate. Unul dintre acestea este Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), prin care fondurile sunt directionate inspre administratiile cu primari democrat-liberali.

“Prin renuntarea la acest program s-ar face o economie de 3,17% din produsul intern brut”, a declarat Tataru. Deputatul a mai subliniat ca unul dintre amendamentele formulate de Uniunea Social-Liberala (USL) la proiectul legii bugetului face referire la blocarea cheltuielilor politice din Fondul de rezerva aflat la dispozitia guvernului.

“Amendamentul face referire la obligarea premierului de a nu folosi Fondul de rezerva decat pentru situatii de urgenta, adica pentru inundatii, calamitati naturale si accidente deosebite. S-a constatat ca prin acest fond se ruleaza anual aproximativ un miliard de euro, iar modul de repartizare este discretionar prin vointa primului ministru. Numai in decembrie 2012 s-au alocat 2,2 miliarde lei pentru clientela politica a PDL si UNPR”, a precizat Tataru.

Lăsaţi un răspuns