Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

Mircea Dolha, a scapat de acuzatiile privind traficul de influenta

Mircea Dolha

Mircea Dolha

Magistratii de la Curtea de Apel Brasov s-au pronuntat in dosarul in care fostul viceprimar al municipiului Baia Mare, Mircea Dolha, a fost judecat pentru trafic de influenta. Sentinta a ramas in pronuntare, verdictul fiind dat marti, 14 februarie. Fostul viceprimar a fost achitat, insa procurorii Directiei Nationale Anticoruptie  (DNA) au la dispozitie 10 zile pentru a formula recurs.

 

Dolha a fost trimis in judecata in 2008 pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, dar cum persoana denuntatoare a recunoscut ca nu a dat niciun ban, incadrarea a fost schimbata in trafic de influenta.  Acesta a fost acuzat ca in 2006, pe vremea cand era consilier local, a pretins de la o fosta partenera de afaceri suma de 15.000 de euro, pentru a-i facilita obtinerea unui teren in apropierea locuintei acesteia, pe baza unei hotarari de Consiliu. In decembrie 2009, magistratii de la Tribunalul Maramures l-au achitat pe Dolha in aceasta cauza, insa procurorii DNA au declarat apel. Cauza a intrat pe rol la Curtea de Apel Cluj, fiind apoi stramutata la Brasov. Dupa mai multe amanari, magistratii brasoveni au decis sa mentina sentinta data de Tribunalul Maramures in 2009. Astfel, marti, 14 februarie, Dolha a fost achitat si s-a stabilit ca valoarea cheltuielilor judiciare raman in sarcina statului. Sentinta poate fi atacata cu recurs in termen de 10 zile de la pronuntare.

“Am fost optimist tot timpul. Nu doar pentru ca stiam ca sunt nevinovat, ci fiindca, asa cum am declarat mereu, am incredere in justitia romana. Iata ca adevarul a iesit la iveala in doua randuri. Daca la prima achitare, cea din Baia Mare,  neprietenii mei au sustinut ca ar fi contat influenta mea de persoana publica, la Curtea de Apel Brasov chiar nu se poate vorbi de asa ceva. Important e ca mi-am gasit dreptatea, iar eu si familia mea am scapat de un stres nemeritat”, a declarat Mircea Dolha.

Lăsaţi un răspuns