Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Ucraina avertizeaza: Calatorii sa tina seama de viscolul din Transcarpatia

Meteorologicii au informat autoritatile din Maramures ca, în noaptea de joi, 16 februarie, spre vineri 17 februarie, valorile temperaturii aerului vor cobori, pe arii extinse sub minius 15 grade Celsius. De asemenea, a fost primita o informare din partea autoritatilor ucrainene în care se mentioneaza despre o avertizare hidrometerologica în regiunea Transcarpatia.

 

Joi 16 februarie,, în regiunea Transcarpatia sunt asteptate ninsori puternice, local abundente si viscol care vor contribui la formarea nametilor de zapada.Rafalele de vânt vor depasi 70 km/h si izolat între 80 -100 km/h. În zilele de 15-16 februarie, în regiunile muntoase din Transcarpatia exista pericolul producerii de avalanse.

 

Având în vedere aceste precizari, prefectul Sandu Pocol recomanda maramuresenilor care doresc sa se deplaseze în Ucraina, prin punctul de trecere a frontierei Sighetu Marmatiei-Solotvino, sa ia în considerare avertizarea hidrometeorologica, sa îsi pregateasca autovehiculele pentru deplasare, în conditii de iarna, cu respectarea prevederilor legislatiei rutiere ucrainene. Cetatenii sunt, totusi, rugati sa îsi amâne deplasarea în Ucraina, daca aceasta nu este neaparat obligatorie.

 

Lăsaţi un răspuns