Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

DSP: Avertisment pentru bolnavii cronic

dsp

dsp

Medicii maramureseni avertizeaza populatia sa se fereasca de frig sis a nu faca abuzuri in ceea ce priveste apelarea numarului unic de urgent. Avertismentul a fost transmis de reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Maramures si face referire la Ordinul Ministrului Sanatatii (nr. 139 din 14.02.2012)  pentru constituirea Comitetului Tehnic de coordonare a situatiilor de urgenta cauzate de efectele negative ale caderilor masive de zapada si ale temperaturilor scazute asupra sanatatii populatiei.

 

“Având în vedere previziunile meteorologice în judetul Maramures pentru zilele care urmeaza, atentionam populatia asupra masurilor individuale care trebuie luate. Acestea fac referire în special la persoanele bolnave cronic, precum si a celor care necesita îngrijiri special”, se arata in comunicat.

 

În acest sens, recomandam populatiei evitarea deplasarilor pietonale pentru evitarea traumatismelor prin cadere si a consecintelor acestora. De asemenea perioada rece necesita reconsiderarea si adaptarea medicatiei de fond la pacientii bolnavi cronic, de aceea se recomanda apelarea la medicul de familie sau la medicul specialist pentru consult si stabilirea atitudinii terapeutice.

 

Apelam la cetatenii judetului Maramures pentru o atitudine corecta în relatie cu apelarea numarului de urgenta 112 si implicit activarea servicilor de urgenta , ambulanta si servicii SMURD, pentru evitarea unor misiuni care nu se încadreaza în diagnosticul de urgenta, data fiind greutatea de deplasare a acestor unitati de urgente prespitalicesti în conditii de iarna.

 

De asemenea, pentru evitarea cazurilor de hipotermie a persoanelor cazute în strada sau domiciliate în imobile fara conditii decente de locuit (persoane vârstnice, persoane cu grad de handicap sau în îngrijire speciala) apelam la populatia judetului pentru a veni în sprijinul

Lăsaţi un răspuns