Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Conducerea PSD pleaca la Sighet pentru a desemna candidatul la primarie

Situatia privind candidaturile pentru primaria municipiului Sighetu Marmatiei va fi transata la inceputul acestei saptamani de catre conducerea PSD.

Reprezentanti ai Biroului Permanent Judetean (BPJ) se vor deplasa la Sighet pentru a participa la sedinta Comitetului Executiv al organizatiei locale, reuniune organizata cu scopul de a desemna candidatul social-democrat pentru postul de primar. In acest fel, PSD incearca sa puna capat disputelor aparute pentru functia de primar al acestei administratii, dupa ce intelegerea dintre Eugenia Godja (PSD) si actualul viceprimar, Ovidiu Nemes (PNL)  a generat dispute intre partidele partenere ale Uniunii Social-Liberale (USL) din judet.

Conform intelegerii din Godja si Nemes, reprezentantul PSD si-a aratat disponibilitatea sa cedeze candidatura pentru primarie, in schimbul unui post de vicepresedinte al Consiliului Judetean pe care l-a pretins liberalilor. Conducerea PNL nu a acceptat schimbul de functii si, mai mult, a incercat sa-si impuna candidatul pentru primarie cu pretentia ca acesta sa fie sustinut de USL.

 

In contradictie cu acestea, PSD a decis sa nu renunte la aceasta candidatura, aruncand in lupta pentru Primaria Sighet un candidat social-democrat, asta in conditiile in care PNL a decis sa candideze pe liste separate, pentru aceasta administratie fiind anuntata candidatura lui Ovidiu Nemes. Pentru Primaria Sighet, PSD ar putea sa-i arunce in lupta pentru functia de primar pe Horia Scubli, Sorin Vlasin, Ioan Sas sau Vasile Stefanca, in timp ce Eugenia Godja ar putea candida pentru Senat sau Camera Deputatilor.

 

Lăsaţi un răspuns